У Вінниці пенсіонери прийшли на мітинг з тухлими яйцями і закидали мерію

У Вінниці пенсіонери прийшли на мітинг з тухлими яйцями і закидали мерію

Біля будівлі міської ради зібралось приблизно 50 літніх людей

В мікрофон організатори традиційного мітингу пенсіонерів та учасники протесту розповідали про «злочинну» владу і вимагали зниження тарифів. Близько 10:30 години вхід до установи закидали протухлими яйцями, на дворі та в середині адмінбудівлі стоїть сморід. Під час акції неодноразово звучали антисемітські вигуки.

Варто відмітити, що на запитання журналіста до учасників акції, які суми вони отримують в платіжках на комунальні послуги і чи користуються субсидією, люди відмовлялись коментувати та відповідати. Ці питання викликали лише агресію.

В правоохоронних органах зазначають, що сьогоднішні дії пікетувальників підпадають під адміністративну відповідальність.

«Подібну ситуацію можна розглядати за статтею №173 Адміністративного Кодексу України.  Це дрібне хуліганство. Тобто, нецензурна лайка у громадських місцях, образливі чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок та спокій, тягнуть за собою накладення штрафу від 3 до 7 неоподаткованих мінімумів. Або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин. Або виправні роботи від 1 до 2 місяців. З відрахуванням 20 відсотків заробітку. Або адміністративний арешт строком до 15 діб. Що саме, вирішує суд. Але у цьому випадку, спочатку має бути заявник, якого образили. Далі справою займаються правоохоронці», - пояснила Тетяна Фіщук, прес-секретар Патрульної поліції Вінницької області.

Чи напише хтось із представників Муніципальної поліції Вінниці, у яких поцілили тухлими яйцями, наразі невідомо. Від коментарів вони відмовились.

Вінничани вже по обличчях знають майже всіх учасників сьогоднішньої акції протесту – Палій, Чайка, Верич, Гандурський… Якщо влітку вони не протестували, хоча було підвищення цін на проїзд та електроенергію, то восени перед початком політичного сезону, активувались.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: