У Вінниці проходить чемпіонат з бойового гопака (фото, відео)

У Вінниці проходить чемпіонат з бойового гопака (фото, відео)
Учасник змагань
Фото: vinnitsaok.com.ua

Участь у чемпіонаті беруть понад 300 майстрів

У суботу, 16 грудня, у спорткомплексі Вінницького державного педагогічного університету імені М.Коцюбинського стартував 27-й чемпіонат України з бойового гопака. Вінниця вперше приймає першість всеукраїнського рівня з цього виду бойових мистецтв, інформує ВінницяОК.

Участь у чемпіонаті беруть понад 300 майстрів віком від 5 до 42 років з 10 областей України.

Учасників змагань привітали ректор ВДПУ Наталія Лазаренко, народний депутат України Сергій Кудлаєнко, представник Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Максим Студілко.

Особливим гостем змагань став засновник бойового гопака у його сучасному вигляді Володимир Пилат. Чемпіонат у Вінниці він назвав святом торжества тіла, розуму і духу.

«Бажаю вам у вихорі змагань здобути додаткові звання, закріпити у своїй пам’яті кращі рухи, що дають вам можливість перемагати і ставати кращими. Перед вами – торування азів науки і впевнена хода до наукових ступенів. Вірю, що тут серед вас – майбутні депутати Верховної Ради, міністри і генерали. Тому бажаю вам в житті бути незламними, хоробрими, наполегливими, з гордістю долати всі труднощі», - сказав Володимир Пилат.

Серед учасників змагань – чимало дівчат. 16-річна Юлія Альтман з Нетішина каже, що їм зовсім не важко змагатися з хлопцями. Бойовим гопаком дівчина займається уже п’ятий рік.

Чемпіонат з бойового гопака у Вінниці триватиме два дні. Його переможців у різних номінаціях визначать і нагородять у неділю, 17 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: