У Вінниці проводять ремонт музею Коцюбинського

У Вінниці проводять ремонт музею Коцюбинського

Ремонтні роботи будівель планують закінчити до кінця року

У Вінниці проводять ремонт музею Коцюбинського. В літературно-меморіальному комплексі Коцюбинського проводять реставраційні роботи садиби, де проживав письменник.

Ззовні був демонтований вхід в будівлю та декілька старовинних вікон.

Реставрацію проведуть і фасаду будинку, який вже довгий час потребував ремонту та мав незначні тріщини. Окрім цього роботи будуть проводити і всередині.

Також планують оновити комору та сторожку та оновити експозицію музею під сучасного відвідувача.. 

Ремонтні роботи будівель планують закінчити до кінця року, але через карантинні обмеження роботи дещо припинились, але після їх скасування роботи планують продовжити.

Нагадаємо, що 6 лютого у виставковій залі закладу відбулась презентація культурно-історичної пам’ятки – меморіальної дошки, яку відкрили на фасаді будинку 8 листопада 1927 року – це день заснування Вінницького літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського.

Багато істориків і літературознавців міста вважали, що перша дошка музею письменника була втрачена назавжди, але як показали наступні події все трапилося інакше. У зв’язку з ремонтно-реставраційними роботами у закладі 5 лютого було демонтовано сучасну меморіальну табличку і на її звороті відкрився чіткий оригінальний текст з моменту відкриття музею у 1927 році. Даний унікальний експонат матиме своє місце після реставрації садиби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: