У Вінниці запрацював Uber (фото)

У Вінниці запрацював Uber (фото)

Незабаром завдяки мобільному додатку Uber вінничани зможуть швидко викликати таксі та оплатити поїздку банківською карткою або готівкою.

Сьогодні перший тестовий виклик через Uber спробував заступник міського голови Владислав Скальський.

Про це інформує сайт влади Вінниці, повідомляє «Главком».

Uber - це програма для мобільних телефонів, яка застосовується як для пошуку авто поруч, так і для підвезення людей за гроші. Цей сервіс був заснований в США міжнародною компанією, яка до цього дня розширює свою географію, і вже охоплює більше ніж дві сотні міст усього світу. По суті, це зручна і проста у використанні програма, яка з'єднує водіїв і їх клієнтами. Використовуючи всі можливості програми, пересування по місту стає набагато зручніше для пасажирів, і в рази вигідніше для водіїв. Рік тому Uber увійшов в Україну і швидко почав розширювати свої кордони. Наразі він працює у 6 містах держави, а вже невдовзі ним зможуть користуватися і вінничани.

29 серпня заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський став першим, хто протестував додаток Uber у нашому місті та викликав таксі до адмінбудівлі міської ради. «Міста, в який працює Uber обираються за чисельністю населення, кількістю скачування додатку та кількістю бажаючих перевізників працювати з Uber. Оплата за поїздки відбуватиметься за безготівковим та готівковим розрахунком. Гроші списуються з банківської карти, прив'язаною до додатка, після закінчення поїздки. Важливою особливістю сервісу є те, що користувач може оцінити вартість поїздки перед її початком. Система запропонує вилку, в рамках якої буде фінальна вартість. А ще дуже важливим є те, що водій, виконуючи замовлення, створює і вибудовує свій рейтинг у пасажирів. Чим кращий сервіс було надано, тим вищу оцінку отримає водій і тим популярнішим він буде у наступних пасажирів», - каже Владислав Скальський. 

Uber можна назвати соціальною мережею, адже він поєднує водіїв і пасажирів, які знаходяться поруч. Кожен клієнт може подивитися профіль водія і залишити про нього відгук, в свою чергу водій може бути впевнений, що клієнтами будуть тільки порядні люди, і оплата буде отримана навіть в разі відмови від поїздки. Щоб скористуватися сервісом, необхідно завантажити додаток на свій смартфон та зареєструвати акаунт за допомогою номера телефона та банківської картки. Останнє - обов’язкова умова, адже всі платежі в системі є безготівковими. До одного акаунту можна прив’язати декілька карток, і за потреби  використовувати ту, на якій на даний момент є кошти. 

Увімкнувши додаток, з’явиться мапа, де буде відмічено місцезнаходження користувача. Щоб обрати місце подачі машини, можна ввести адресу або просто пересунути позначку по мапі. Потім потрібно ввести адресу місця призначення. На мапі можна побачити, скільки навколо є вільних машин, і через скільки хвилин вони зможуть доїхати до вас. Натиснувши виклик, необхідно чекати, поки один з водіїв навколо візьме ваше замовлення. Коли це станеться, у додатку з’явиться інформація про машину, ім’я водія та його фото. Наближення машини можна відслідковувати на екрані. Вартість поїздки автоматично розраховується і списується  з картки пасажира. Звіт про вартість поїздки одразу приходить електронною поштою.

«Це вже сьоме місто України, де працює мобільний додаток Uber. І ми завжди кажемо, що святкуємо разом з містом, і хочемо щоб ви теж приєдналися до нас, - каже  менеджер з виробництва і логістики компанії Uber  Артем Панченко. - В день запуску і до кінця неділі ввівши спеціальний промокод можна отримати п’ять безкоштовних поїздок, для того, щоб власне спробувати, що таке Uber. Слідкуйте за нашими новинами в соціальних мережах»

Владислав Скальський розповів, що плануючи «нульову» подорож у Вінниці через Uber хотілося поїхати кудись у майбутнє, тому символічною стала поїздка до Вінницького національного технічного університету, де гості ознайомилися зі школою стартапів Sikorsky Challenge.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: