Учасники АТО змушують вінницьких депутатів скликати позачергову сесію

Учасники АТО змушують вінницьких депутатів скликати позачергову сесію
Збори учасників АТО
фото: vlasno.info

Основна вимога - це розгляд питання щодо побиття активістів під Радою

У Будинку офіцерів у Вінниці відбувся з'їзд голів Спілок учасників АТО Вінницької області. Основним питанням зборів було побиття і розгін наметового містечка в Києві 3 березня 2018 року.

Вадим Хитрич, який був під Верховною Радою під час розгону поліцейськими наметового містечка, розповів, що поліцейські не зачитували ніяких вироків або рішень суду щодо вчинків або дій учасників, що перебували на території наметового містечка. А тільки це могло б дати поліцейським законні приводи для своїх дій.

«Били всіх підряд, а особливо тих, у кого були шеврони або посвідчення УБД (учасників бойових дій), – говорить він. – Участь в розгоні приймали як працівники Нацполіції, так і працівники Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД). А нацгвардійці тримали в оточенні два квартали навкруги». Активісти, що були присутні під час розгону, також пояснили, що містечко звели ще чотири місяці тому, коли люди вийшли на акцію протесту 17 жовтня 2017 року. Основними вимогами, як були, так і залишилися: зміна виборчих правил, створення Антикорупційного суду та обмеження депутатської недоторканності. Коли ж в першому читанні прийняли законопроект з правками про Конституційний суд, частину наметового містечка протестувальники прибрали. Знятись повністю мали після виконання всіх вимог.

Озвучили багато різних думок з приводу даних подій, але врешті-решт прийшли до єдиного висновку. Було оголошено про створення координаційного комітету. Він має координувати дії всіх АТОвців на території області згідно ситуації, яка складеться стосовно наслідків після побиття активістів під Верховною Радою.

Основне, про що наголосили: АТОвці не збираються приймати умови будь-яких партійних організацій. Всі дії мають бути аполітичними. Крім того, вирішено піти до обласної ради, щоб зібрати підписи депутатів для скликання позачергової сесії.

Щонайменше потрібні 28 підписів депутатів, на момент виходу статті, вдалося зібрати 23 підписи:

Уже в стінах облради Вадим Хитрич зауважив: «Крім того, що депутати поставлять свої підписи, потрібно ще проконтролювати, в якій кількості вони з'являться на це засідання та проголосують. Раніше були прецеденти, коли депутати ставили свої підписи для скликання позачергової сесії, а потім просто не з'являлись у сесійному залі. І рішення, задля якого було скликано сесію, не було підтримано або прийнято».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: