Українські та закордонні митці перетворять Тульчин у «європейське місто»

Українські та закордонні митці перетворять Тульчин у «європейське місто»

Завдяки проекту сірі стіни тульчинських будинків будуть перетворені на галерею зображень європейських оперних театрів Відня, Риму, Парижа, Берліна, Одеси

Цілий арт-квартал, який створять відомі українські та закордонні художники, до кінця травня з’явиться у  Тульчині в рамках проекту «Леонтович Арт-Квартал» та стане частиною фестивалю OPERAFEST TULCHYN. Стіни будівель поблизу палацу Потоцьких отримають абсолютно нове «оперне» обличчя, повідомляє видання «Вежа».

Проект «Леонтович Арт-Квартал» стане реальністю завдяки перемозі у конкурсі Міністерства культури України «Малі міста – великі враження». «Леонтович Арт-Квартал» буде втілений за рахунок фінансування Міністерства культури України, Вінницької обласної державної адміністрації та Тульчинської міської ради. Проект складається з п’яти креативних складових, над створенням яких більше 40 художників з України, Польщі, Чехії та інших країн будуть працювати з 15 квітня по 30 травня.

Завдяки цьому проекту сірі стіни тульчинських будинків, що розташовані у кварталі поблизу Палацу Потоцьких і пов’язані з життям та творчістю Миколи Леонтовича, будуть  перетворені на галерею зображень європейських оперних театрів Відня, Риму, Парижа, Берліна, Одеси.

Працювати над муралами будуть запрошені найкращі художники закордону та України. Свою участь у проекті вже підтвердили Артур Вабік із Кракова, Збінек Лінгарт та Іво Наврат з Праги. Наразі тривають перемовини з митцями Литви, Німеччини та Австрії. Планується, що над створенням одного муралу протягом 10-15 днів будуть працювати 3-5 художників, кожен з яких матиме своїх асистентів. Для максимально точної передачі архітектурних форм театрів будуть використовуватись технології мультимедійного обладнання.

Після розробки художником ескізу, вночі за допомогою проектора буде виставлятися графічне зображення на стіну і проводитись відповідне корегування масштабування. А вже вдень художники за допомогою фарб (спеціальних аерозолів та фасадних фарб) будуть наносити кольорове зображення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: