В Одесі поліція затримала кілера, який готував вбивство підприємця (відео)

В Одесі поліція затримала кілера, який готував вбивство підприємця (відео)

Одеського підприємця намагався вбити його конкурент

Фото: Національна поліція

Одеська поліція попередили замовне вбивство підприємця

В Одесі правоохоронці попередили замовне вбивство підприємця. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Комерсанта, діяльність якого пов'язана з ринком продукції водних біоресурсів, за 100 тис. грн намагався «прибрати» інший підприємець – конкурент, який звернувся за допомогою до так званого кримінального авторитету.

«Цей «авторитет» знаходиться у виправній колонії за викрадення людини, вимагання і розбійні напади. Використовуючи свої зв'язки на волі, він підібрав кілера і посередника, безпосередньо займався організацією злочину. Обидва – неодноразово судимі за тяжкі злочини», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що намірам зловмисників завадили працівники обласного управління міграційної поліції. Вони встановили, де, коли і як планується вбивство, і попередили бізнесмена.

«Як тільки виконавець замовлення приїхав за потерпілим на ринок, де той працював, щоб убити, його затримали. В ході спецоперації, що проводилась за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення поліції, одночасно були затримані й інші особи, причетні до злочину», – сказано в повідомленні.

У будинках, камері утримання злочинця і належних їм транспортних засобах провели обшуки, в ході яких вилучені мобільні телефони, флеш-накопичувачі, чорнові записи, одяг та інші речові докази, а також зброя, граната і наркотики.

Дії зловмисників кваліфіковано як замах на вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою (ч. 2 ст. 15 та п. п. 11 та 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Фігуранти затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. За скоєне їм загрожує позбавлення волі строком від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув'язнення.

Як відомо, суд арештував на два місяці підозрювану Олену Богач у підготовці замаху на міністра.

Також сьогодні суд Києва обрав громадянину США Курту Джейкобу Гросансу запобіжний захід у справі замаху на міністра аграрної політики і продовольства Романа Лещенка. Його заарештували на два місяці.

Раніше США відповіли на причетність американця до замаху на міністра України.

До слова, міністр Лещенко розповів про замах на себе через конфлікт 2018 року.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що одного з міністрів хотіли вбити. У МВС не вказували, про кого саме йдеться і коли відбулося затримання підозрюваних у замаху на урядовця.

Згодом на брифінгу глава МВС розповів, що міністра Лещенка замовив американець, завдаток «кілеру» становив $20 тисяч.

Спочатку американець і українка замовили вбивство колектора, яке зімітували правоохоронці. Після того обидва замовники звернулися до того ж кілера, щоб він вбив людину, в якої цей колектор мав «вибивати» гроші у 2018 році.

«Цим громадянином був Роман Лещенко», – пояснив Монастирський.

До слова, 18 листопада Рада утворила слідчу комісію щодо розслідування смерті нардепа Полякова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: