Вінничани відправили захисникам України гуманітарну допомогу

Вінничани відправили захисникам України гуманітарну допомогу

Три машини, завантажених гуманітарною допомогою для українських захисників, рушили з Вінниці у зону АТО.

Вантаж збирали спільно вінницькі навчальні заклади, комунальні підприємства, підприємці та небайдужі вінничани. До гуманітарної допомоги увійшли продукти харчування, одяг, засоби гігієни тощо.
Про це інформує сайт влади Вінниці, повідомляє «Главком».
Вже четвертий рік поспіль Вінниця допомагає військовим, які обороняють Україну на Сході. 19 вересня до хлопців на передову в зону АТО рушила чергова гуманітарна допомога. Серед іншого на Схід повезли подарунки бійцям та дітям Донбасу від школярів і вихованців дитячих садків міста – чай, каву, печиво, цукерки та іграшки. Також вінницькі підприємці надали власну продукцію.
Повезли на Схід 500 кілограмів овочів – картоплю, моркву, буряк, часник, 200 кілограм м’яса птиці, сто кілограм олії, 50 кг  хрону. Також вінничани передали гірчицю, сирні запіканки, сухі сніданки, по 300 кілограм яблук та помідор, 1,5 тони мінеральної води, 200 кілограм хлібобулочних виробів. Захисникам відправили чай та каву від студентської молоді, працівників міської ради та комунальних підприємств. Овочі та фрукти – від мешканців приватного сектору. Також у гуманітарному вантажі одяг для захисників, термобілизна, дощовики, черевики, ремені, тактичні рюкзаки, медичні ноші тощо. 

«Сьогодні з Вінниці везуть близько семи тон гуманітарного вантажу, в якому, насамперед, продукти харчування. Їх збирали вінничани, комунальні підприємства, заклади освіти, квартальні комітети та інші небайдужі люди. У п’ятницю з Вінниці знову планується відправка гумвантажу, цього разу вже зі спецавтомобілями, які були на ремонті в транспортній компанії. А зі Сходу забиратимуть автомобілі, щоб ремонтувати їх у Вінниці. Ця робота проводиться постійно. Ми однозначно не повинні забувати про те, що на Сході йде війна, і наші хлопці потребують також і моральної підтримки та підтримки у вигляді таких вантажів», – каже міський голова Сергій Моргунов.
«Сьогодні є потреба в увазі тим хлопцям, які зараз захищають державу та в повазі до тих, хто повертається. Дуже вдячний вінничанам та міській владі за те, що нам є що вантажити у цей гуманітарний вантаж, і за те, що нам є чим заправляти автомобілі, на яких ми доставляємо допомогу. На сьогодні ми багатьох приводимо у приклад іншим адміністрацію Вінниці, адже з міста стабільно відправляються вантажі. Хлопцям наразі потрібні теплі речі, термобілизна, буржуйки, адже по ночам вже холодно. Також треба вітаміни, фрукти, молочна продукція тощо. У п’ятницю виходимо ще раз і доставлятимемо два автомобілі, які були відновлені транспортною компанією за участю Віктора Бронюка», – говорить волонтер Юрій Тира.
Також частину вантажу з Вінниці повезуть до дитячих будинків на Сході. «В Авдіївці є дитячі клуби, у яких працюють волонтери, там організовується різні заходи, тренінги, навчання в тому числі кулінарні. Це психологічна розгрузка, яка так потрібна дітям. Хлопчикам та дівчаткам дуже потрібно відчуття радості, щоб вивести їх з стану депресії, у якому вони потрапляють через війну, що триває вже протягом чотирьох років. Я дуже вдячний місту Вінниці та вінничанам за те, що вони передають допомогу як хлопцям, так і дітям. Почуття, що тебе не полишили, дуже важливе для кожного», – каже капелан Збройних Сил України, працівник міністерства оборони України Геннадій Лисенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: