Вінничани здобули «золото» на Чемпіонаті України з шахів

Вінничани здобули «золото» на Чемпіонаті України з шахів

Віктор Матвіїшен і Надія Шпанко здобули по дві нагороди

У Вінницькій МДЮСШ № 6 завершився фінал чемпіонату України з шахів серед юнаків та дівчат до 16 років. Він тривав з 7 по 18 березня. «Господарі шахових полів» здобули чотири медалі: 2 золота та 2 срібла.

Найбільш престижним був турнір з класичної гри. Адже за його підсумками чемпіон і віце-чемпіон отримували путівки на чемпіонати Європи і світу серед юнаків. На старт вийшли по 12 найсильніших хлопців і дівчат, відібраних у півфінальних баталіях. Представники різних статей змагалися окремо. 

Рейтинг-фаворитами були вінничани: міжнародний майстер Віктор Матвіїшен, який нещодавно виграв Всеукраїнський чоловічий турнір майстрів, і майстер ФІДЕ (Міжнародної шахової федерації) Надія Шпанко. Вони посіли високі другі місця. А чемпіонами стали Валентин Байдецький з Одеси і Марія Бердник з Харкова.

«Загалом турнір пройшов в жорстокій і безкомпромісній боротьбі. Рівень кращих молодих шахістів України - досить високий. І з впевненістю можна стверджувати, що учасники цього чемпіонату в майбутньому досягнуть ще більших висот», – прокоментував директор Вінницької МДЮСШ № 6, міжнародний майстер з шахів Микола Боднар. 

Наступним був чемпіонат України зі швидких шахів. Золотий дубль вінничан порадував місцевих вболівальників. Віктор Матвіїшен і Надія Шпанко впевнено завоювали нагороди найвищого ґатунку. Друге місце у юнаків зайняв Мар'ян Кириченко зі Львова, третє - Олексій Кукелко з Одеси. У дівчат другою стала чемпіонка з класичних шахів Марія Бердник з Харкова, а третє місце виборола Каміла Грищенко з Краматорська (Донецька область). В змаганнях зі швидкої гри загалом 88 учасників вийшли на старт, що є досить високим показником популярності шахів.

У чемпіонаті з блискавичних шахів наші земляки, на жаль, залишилися без нагород. Напевно, далася взнаки втома від попереднього багатоденного марафону. Але й чотири здобутих медалі – це вагомий і дуже серйозний показник плідної роботи вінницької шахової школи, яка зберігає статус однієї з кращих в країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: