Вінницькі волонтери на 3D принтерах створюють захисні щитки для медиків

Вінницькі волонтери на 3D принтерах створюють захисні щитки для медиків

етро Романчишин пояснює, що розроблено понад 20 варіантів моделей захисних щитків

Вінницькі волонтери збираються на 3D принтерах друкувати захисні щитки для медиків. Першу партію вже віддали лікарям на тестування. 

Ініціював це вінничанин Петро Романчишин.

На своїй сторінці у Facebook він пропонує власникам 3D принтерів об’єднуватись, щоб виготовити необхідне обладнання для медиків, які лікуватимуть пацієнтів з коронавірусом. 

«Одним із важливих засобів індивідуального захисту для лікарів (як показала практика Італії, Франції та інших країн, що потерпають зараз від COVID-19) є захисна маска для лиця. Саме такі маски взялись виготовляти власники 3D принтерів по всій Європі. А ще, ті ж групи волонтерів, успішно розробили моделі й зараз посилено друкують запчастини до апаратів штучної вентиляції легень, що дозволяють підключати до одного ШВЛ від двох до чотирьох пацієнтів», – йдеться у дописі.

Петро Романчишин додає, що не продає захисні щитки, але разом з однодумцями планує зробити все задля забезпечення лікарів цими засобами.

«Всі, хто може допомогти (має принтер, матеріали або готовий допомогти матеріально) – приєднуйтесь. Вам під силу допомогти нам. Наприклад, профінансувати розширення парку принтерів. Прозорість і звітність – гарантую», – зазначає волонтер.

У коментарях до свого допису Петро Романчишин пояснює, що розроблено понад 20 варіантів моделей захисних щитків. Свою модель він запозичив у французів: «Друкується, правда, довго – 2 години, але не потребує додаткових тримачів для «екрану». Друкуєш тримач + резинка + екран з плівки для ламінації».

Вже 27 березня він разом з іншими волонтерами передав перші й поки що тестові комплекти захисних щитків на тестування в «бойових умовах» до Вінницької обласної клінічної дитячої лікарні, щоб отримати відгуки та рекомендації від команди лікарів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: