Вінницький школяр встановив рекорд України

Вінницький школяр встановив рекорд України
Рекордсмен Богдан Поляк

Хлопець створив найменше орігамі

П’ятикласник із школи № 3 Богдан Поляк нещодавно повернувся з Києва з рекордом України по створенню найменшого орігамі.

Богдан займається орігамі з 6 років. У його родині мама захоплюється орігамі і хлопець теж перейняв це хобі. Займався у гуртку з орігамі в Людмили Заєць, починав створювати кораблики великі, а потім поступово зменшував їх розміри.

«Я брав папір 20 на 20 см, потім 10 на 10 см і таким чином дійшов до 2 на 2 см, а останній рекордний кораблик зроблений з паперу 1 на 1 см. Сам кораблик виходить трохи більшим за 6 мм», - сказав Богдан.

«Все роблю руками без ніяких пінцетів і такого іншого», - додає хлопець.

Богдан каже, що вони з мамою оформили заявку на сайті рекордів України.  

«Нам подзвонили і домовилися про зустріч у Вінниці, приїхав представник книги рекордів України. Я продемонстрував, як складаю маленьке орігамі,  - розповідає хлопець. - Через деякий час мене запросили у Київ на телебачення і там офіційно вручили грамоту про рекорд України».

Богдан вже подав заявку на світовий рекорд, якщо не знайдеться той, хто створює ще меншу фігурку орігамі, то хлопець матиме й світовий, а поки що чекає результату. У майбутньому Богдан хоче бути пілотом, цікавиться авіамоделюванням і вже три роки відвідує авіамодельний гурток.

«Мрію про рекорд на найбільшу дальність польоту планера, маю ідеї з цього приводу, знаю, що планер повинен бути дуже легким, - пояснює п’ятикласник. - А ще я проводив майстер-клас у школі у своєму 5-Б класі, ми з однокласниками робили листівки для АТО».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: