Вінницькій вчитель може стати зіркою на телебаченні в Дубаї

Вінницькій вчитель може стати зіркою на телебаченні в Дубаї

Міжнародна освітянська конференця в ОАЕ

21 березня з ОАЕ до Вінниці повернувся Владислав Качур – вчитель англійської мови у ЗОШ №6. Наш земляк став одним з кращих вчителів України 2017 року та увійшов у перелік найперспективніших освітян сучасності. У Дубай він був одним із представників української делегації у рамках проекту «Освітній десант», започаткованого ГС «Освіторія».

«У Дубаї пройшла міжнародна конференція освітян Global Education & Skills Forum 2018, у якій взяли участь понад 2000 учасників з різних країн світу. Серед них найкращі вчителі світу, науковці та експерти з провідних університетів, різноманітні селебрітіз, політики та голови численних фондів. Я також мав честь побувати там. І навіть, потроху почав вивчати арабську мову. От слово «аміра» - принцеса, а «амджан», - велич». Щоправда, до британки Ендріа Зафіраку, яка завоювала титул найкращого вчителя світу Global Teacher Prize 2018, мені ще далеко. Вона розмовляє із своїми учнями 35 мовами», - розповідає Вінниця.info Владислав.  

У конференції також взяли участь відомі люди у сфері шоу-бізнесу, політики та бізнесу.

«Серед них також були Шарліз Терон, екс прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер, екс-президент Франції Ніколя Саркозі, а також такі відомі спортсмени як Льюіз Хамільтон (найкращий гонищик Формули 1), 12-разова Олімпійська чемпіонка з плавання Наталі Коглін Холл і багато інших. Зі мною ж трапився невеличкий курйоз. Після офіційної церемонії нагородження переможця, журналісти з місцевого телебачення сплутали мене з одним із ТОП-10 фіналістів Global Teacher Prize. Коли я їм пояснив, що увійшов у п’ятірку найкращих вчителів лише в Україні, це їх не зупинило. Вони все-одно продовжили спілкуватися зі мною. Тепер десь маю транслюватися на телеекранах Дубаю», - посміхається Владислав. 

Під час з’їзду, для «Освітнього десанту» з України влаштували ознайомчі візити з місцевими школами. 

«ОАЕ - країна високотехнологічна. Ми мали змогу відвідати два приватних освітніх заклади. В одному з них для дітей шкільного віку створюють комфортні умови, щоб вони більше навчалися щось робити своїми руками. Кожен куточок у школі облаштовано так, щоб діти завжди були залучені у процес навчання. Наприклад, там існують куточки креативності дають можливість попрактикуватись у мистецтві, а у куточку інновацій учні можуть втілювати свої маленькі розробки та ідеї у життя. На основі дитячих робіт створюються великі саморобні стенди, які демонструють роботу закладу і успішність учнів. Такий освітній простір сприяє розвитку дитячої уяви та інтелекту, а також дає змогу учителям розвивати у своїх вихованців так звані «м’які навички», - пригадує учитель.  

Тему міжнародної зустрічі приурочили до розвитку світу до 2030 року. 

«Головна мета  – людина а не технології. Надання навичок, як вміти та сприяти навчанню протягом усього життя. Нині технології випереджають людей, люди не встигають за ними. Але людству необхідно вміти якось адаптуватися до цього», - пояснив вчитель. 

На згадку з Еміратів Владислав привіз фарфорового верблюда та спеції. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: