Як Вінничани міняли макулатуру на еко-подарунки

Як Вінничани міняли макулатуру на еко-подарунки

У Вінниці в рамках Всесвітньої акції «Година землі» влаштували масштабний збір макулатури.

Ще зранку у холі Вінницької міськради розташували баки для збору використаного паперу, за кожен кілограм якого можна було отримати еко-приз – від LED-лампочки до еко-ручки. Окрім цього, городян навчали сортувати сміття, переробляти використаний папір у нові оригінальні листівки та ділилися секретами, як можна заробити гроші на смітті.

«Вінниця не вперше проводить заходи з нагоди «Година землі», але щороку формат проведення дещо змінюється. Традиційним залишається збір макулатури. Так, торік ми зібрали 600 кг старого паперу, виручені кошти були витрачені на проведення тренінги з енергоощадності, – розповідає співкоординаторка проекту «Екологічний дім» БФ «Подільська громада» Надія Лінчук. – Цього року, за попередніми розрахунками, ми зберемо більше макулатури, бо люди приносять не по 2–3 кілограми, а по 10–15. Усі вони мають можливість отримати подарунок, все залежить від того, скільки макулатури здали. Серед призів маємо еко-ручки, блокноти, LED-лампочки, еко-сумки та аератор, який кріпиться на кран, що дозволяє зменшує використання води на 50 %. Людина, яка принесла більше 15 кг, а у нас таких вже було багато, може отримати всі подарунки, як заохочення».

Акція «Година Землі» проводиться з ініціативи незалежної природоохоронної організації Всесвітнього фонду природи (WWF). Організатори акції «Година Землі» акцентують увагу на тому, що лише разом можна подолати проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

Нагадаємо, раніше «Главком» повідомляв, що у рамках акції «Година Землі» тисячі міст на планеті вимкнули світло.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: