З концертами та виставками: як у Вінниці відсвяткували День Незалежності (фото)

З концертами та виставками: як у Вінниці відсвяткували День Незалежності (фото)
Концерт «Оберіг України!», який відкрили молоді виконавці Вінниччини
Фото: vinbazar

Святкування розпочалось із молебню у всіх храмах області

Сьогодні, 24 серпня, відзначають 28-му річницю Незалежності України. У Вінниці головні локації святкування зосередили на Майдані Незалежності. Для вінничан представили різноманітні історичні та мистецькі виставки. Свої роботи представили провідні майстри народного мистецтва області.

Під час святкового концерту виступали гурти Sunrise та «Декорум», а також народні пісенні колективи, ансамблі танцю, камерний хор та інші.

Святкування розпочалось о 08:30 із молебню у всіх храмах області. До пам'ятного знаку «Небесній сотні та загиблим Героям АТО» поклали квіти на вінки керівництво міста та області, представники громадянського суспільства, ветарнських організацій, а також небайдужі вінничани.

Основні заходи проходили на Майдані Незалежності, навпроти міськради. Тут, о 12:00 розпочався концерт «Усе моє, все зветься – Україна». Біля пам'ятника Українській пісні розгорнулась невелика сцена, на якій виступали юні артисти з різних куточків Вінниччини.

Провідні майстри декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва області, представили свої роботи на VIII фестивалі «Подільська пектораль». Під час фестивалю відбувся XXII регіональний пленер гончарів. гості свята мали можливість ознайомитись з предметами гончарства, писанкарства, вишивки, та іншого, а також придбати їх.

Для малечі діяли різноманітні майстер-класи з глиняної ліпнини, вишивки бісор, розпису печива тощо.

Центр історії Вінниці представив тематичну виставку  «Щоденний запис кінного походу: студентський рух напередодні незалежності».

Для відвідувачів діяло безліч фотолокацій, пов'язаних з українською культурою. Також кожен бажаючий міг доєднатись до плетіння маскувальної сітки для наших військових та спробувати зібрати і розібрати автомат чи пістолет. 

О 15:00 розпочався концерт «Оберіг України!», який відкрили молоді виконавці Вінниччини. Концертну програму представляли гурти Sunrise та «Декорум», народні пісенні колективи, ансамблі танцю, Академічний міський камерний хор «Вінниця», естрадно-духовий оркестр «ВінБенд» та інші. Концерт триватиме до 22:00.

О 20:30 на Європейській площі демонструватимуть український історичний фільм «Гетьманські клейноди» в рамках проекту «Кінодворик».

Нагадаємо, 24 серпня Україна відзначає 28-му річницю Незалежності. Зранку відбулися святкові урочистості до Дня Незалежності у центрі Києва за участю президента Володимира Зеленського.

В центрі столиці, від парку імені Тараса Шевченка до вулиці Хрещатик пройшла альтернативна хода до Дня Незалежності: Марш ветеранів.

У Михайлівському соборі в Києві відбувся молебень за Україну з нагоди Дня Незалежності України, який очолив предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

До слова, п'ять президентів України вперше сфотографувалися разом під час прийому до Дня Незалежності у Маріїнському палаці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

 Клімкін відсвяткував День Незалежності в Івано-Франківську
Клімкін у вишиванці пробігся в Івано-Франківську (фото)
Президент України Володимир Зеленський, 24 серпня 2019 року
Лайт-парад. Як Зеленський перефарбувався в біле День незалежності
В разі небезпеки людей буде ще більше
Марш захисників України: коли хтось захоче здати країну, то дуже не солодко їм прийдеться
День Незалежності на Донбасі: бойовики 2 рази порушили режим припинення вогню
День Незалежності на Донбасі: бойовики 2 рази порушили режим припинення вогню
 Президент України Володимир Зеленський
Зеленський не згадав у своїй промові УНР та УПА, але розповів про відкриття МакДональдзу, – професор Гарань
 Президент Зеленський на святкуванні Дня Незалежності у Києві, 24 серпня
Зеленський дав орден «За мужність» медику Ірині Шевченко, яка загинула на Донбасі
Святкування Дня Незалежності у Києві, 24 серпня
Близько 50 тисяч людей взяли участь у святкуванні Дня Незалежності у Києві - поліція
Одеса святкує День Незалежності
Понад 1200 людей утворили Вишиванковий ланцюг в Одесі (фото)
 Стюардеса заспівала на борту літака Гімн України
В літаку МАУ стюардеса заспівала пасажирам Гімн України (відео)
Дата публікації новини: