Знаменитий вінницький фонтан підняли з-під води. Фоторепортаж

Знаменитий вінницький фонтан підняли з-під води. Фоторепортаж
Вінницький фонтан
фото: vinnitsa.info

Через три тижні фонтан буде радувати своїми феєричними шоу вінничан та гостей міста

В кінці березня у Вінниці на річці Південний Буг з-під води підняли найбільший в Європі плаваючий фонтан «Roshen».

Вже 21 квітня у суботу традиційно з урочистостями буде відкрито сезон роботи фонтану. Хто із зірок виступатиме цього річ для вінничан та гостей міста, поки що невідомо.

Нагадаємо, 14 жовтня 2017 року у Вінниці найбільший світломузичний фонтан в Європі вперше  завершив сезон роботи без концертної програми.

Фонтан Roshen відкрили 4 вересня 2011 року. За сукупністю характеристик, вінницький фонтан Roshen найбільший в Європі, і за оцінками експертів входить в десятку кращих і видовищних фонтанів світу. Висота центрального струменя досягає 65-70 м, розмір водного проекційного екрану - приблизно 16 м у висоту і 45 метрів в ширину, фронтальний розліт води - 140 метрів.

Більшість фонтанних систем монтується в штучних басейнах з системами очистки води, унікальність проекту Roshen полягає в тому, що фонтан використовує воду «живої» ріки. Для вінницького фонтанного шоу використані суперпотужні світлодіодні ліхтарі, які дозволяють робити дуже яскраве і видовищне підсвічування, досягаючи різних ефектів. На відміну від більшості фонтанів Україні, у фонтана Roshen є рухливі елементи, які обертаються навколо своєї осі, за рахунок чого динамічно змінюється кут нахилу струменів води. Звукова потужність аудіосистеми - 3840 Вт.

Ще одна унікальна особливість фонтана - в «зимуючій технології», завдяки якій в зимовий період конструкція фонтана занурюється під лід, на дно річки Південний Буг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: