На Вінниччині пройшов п’ятий велосипедний марафон

На Вінниччині пройшов п’ятий велосипедний марафон

У стокілометровому заїзді, котрий розпочався у Вінниці із Європейської площі 22 вересня, одночасно виїхало майже 300 велосипедистів. Серед них, як професійні спортсмени, так і любителі велоспорту

У марафоні взяли участь не тільки  вінничани, а й  гості із інших регіонів України. Близько третини долали  таку дистанцію вперше.

Долучився до веломарафону зокрема і голова облдержадміністрації Владислав Скальський. За його словами, в такому змаганні він  бере участь вперше, хоча на своєму ровері вже не раз долав сотню кілометрів.

«Зазвичай  я їжджу іншими маршрутами. Бачу , що багато людей – професіонали, тому перший раз , аби доїхати. А потім порівняю свій результат з іншими і буду його покращувати», -  зауважив Владислав Скальський.

Також очільник області наголосив, що такі веломарафони роблять велику справу. В першу чергу - пропагують здоровий спосіб життя. «Саме  місто Вінниця найбільш велосипедизоване місто в країні і наша область заслуговує на те, щоб мати такий статус. Якщо казати про позицію влади, то ми займаємось профілактикою і пропагуємо здоровий спосіб життя. І в такої країни, в такої області, в такого міста, значно більше майбутнього», - сказав голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

Організаторами веломарафону «Закрутка по-вінницьки. Соточка» виступили обласне управління  фізичної культури та спорту, профільний комітет Вінницької міської Ради та ініціативна група організаторів (Критична маса Вінниця і  ГО « Вінниця Мобільна»).

«Закрутка  - це, в першу чергу, фановий марафон під закриття сезону. Ми намагалася створити умови, аби кожен з учасників міг проїхати свої сто кілометрів, навіть якщо вони для нього перші. Цьогоріч в якості експерименту у вело марафоні беруть учні спортивних шкіл. Наймолошому учаснику 15 років. Найстаршому - 82», - зауважує  співорганізатор марафону Олександр Царевський.

«Закрутка по-вінницьки» відбувається вже п’ятий рік. Цьогорічний маршрут пролягав: Вежа Артинова- Нова Прилука – Калинівка – Мізяків – Вінниця (ТРЦ «Plaza Park»). Кожен з учасників отримав стартовий пакет з номерком, наліпкою закрутки, сувенірним магнітом, роадбуком, талоном на харчування на фініші, дипломом та медаллю фінішера.

В рамках змагань вінницька велоспільнота також   організувала і  польову кухню. Всі приготовлені волонтерами смаколики продавались за символічні  кошти, які спрямують на лікування юного велоспортсмена Сергія Шишкіна. 13-річний вінничанин потребує термінової трансплантації кісткового мозку. В хлопця діагноз гострий лімфобластний лейкоз. Його порятунок вартує 100 тисяч євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: