«Слава відважним морякам!» У Вінниці військові влаштували флешмоб на підтримку полонених моряків (фоторепортаж)

«Слава відважним морякам!» У Вінниці військові влаштували флешмоб на підтримку полонених моряків (фоторепортаж)

80 військових полку ім. Івана Богуна, на площі ім. Василя Стуса у Вінниці сьогодні влаштували флешмоб на підтримку українських моряків, які перебувають в полоні Росії.

Вісім десятків бійців у супроводі військового оркестру стали у формі тризуба на засніженій площі Стуса. Як пояснив полковник Віталій Соколюк, котрий і керував усім дійством, подібні флешмоби наразі відбуваються по всій країні, аби підтримати моряків, «які показали доблесть і відвагу під час проходу Керченською протокою і навіть перебуваючи в полоні, лишаються вірними присязі та демонструють незламність духу».

«Для своєї акції ми обрали саме площу Стуса, тому що це символічно. Адже Василь Стус ще в ті часи боровся за незалежну Україну, за що і постраждав», – пояснив полковник.

За словами військового, в акції хотів взяти участь увесь особовий склад полку ім. Богуна, однак не всі змогли бути присутні у зв’язку з виконанням службових завдань.

За тим оркестр виконав Гімн України та гімн Військово-морських сил, а бійці, що сформували зображення тризубу, на заклик «Відважним українським морякам» тричі вигукнули «Слава!».

«Ми дуже сподіваємося, що наші моряки, які зараз перебувають у полоні, побачать фото та відео з цього флешмобу і перебуваючи в полоні. Або вже тоді, коли вийдуть на волю, це обов’язково станеться. Тому що Україна не забуває про своїх», – сказав наприкінці акції полковник Соколюк.

Нагадаємо, вранці 25 листопада кораблі Військово-Морських Сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдового буксиру «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря.

«Про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства. Проте, всупереч Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки, прикордонні кораблі РФ – прикордонні катери типу «Соболь», пскр «Дон», катери типу «Мангуст», мпк «Суздалец» здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України.

Внаслідок атаки Росії на українські кораблі, 23 члени екіпажу були захоплені в полон, шість українських моряків – поранено, за попередньою інформацією, двоє з них – в тяжкому стані. Усі три українських кораблі захоплені агресором» – повідомляли у Прес-службі Військово-морських сил ЗС України. Згодом стало відомо, що до полону потрапили 24 члени екіпажу.

Ця подія передувала введенню в 10 областях країни, у тому числі й Вінницькій, воєнного стану, що тривав 30 діб й завершився 26 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: