У Вінниці проходить зимовий FoodFest. Смачний фоторепортаж

У Вінниці проходить зимовий FoodFest. Смачний фоторепортаж

Крафтові сири та риба у подарунок для вінничан та гостей міста

Попри морозну погоду, сьогодні у Вінниці, зокрема в центральному міському парку – гаряче. Тут парять, варять, смажать на мангалах та барбекю різноманітні страви та наїдки, адже саме сьогодні стартував вже традиційний для нашого міста «Vinnytsia FoodFest».  

Цього разу фестиваль вуличної їжі розгорнувся навколо головної ялинки міста. Порівняно з минулим зимовим, цей фестиваль умістив дещо меншу кількість яток – трохи більше 20-ти. Щодо асортименту, то він не надто відрізнявся від того, щоб був восени, втім з’явилося кілька справді цікавих новинок.

Зокрема вперше на фестивалі – виробники крафтових сирів, які були переможцями виставок крафтових сирів та були визнані італійськими фахівцями.

«Наші сири з блакитною пліснявою готуються за унікальними авторськими рецептами, і їх вважають щонайменше не гіршими за італійські крафтові сири. Купують його від 100 грамів і більше, адже такий сир – як шоколад, його не з’їси багато. Сир чудово зберігається в холодильнику, в ньому немає жодних штучних добавок, все натуральне», – каже Катерина.

Жінка розповідає, що є й сири, яких більше немає ніде у світі. Зокрема це сир, що готується в глиняних формах та який просочують вином, теж крафтовим. Таким чином сир набуває яскравого фруктового післясмаку. Сто грамів такого сиру (достатньо для трьох осіб) коштує 90 гривень, що є середньою ціною продукту на цій локації.

Водночас, тут можна спробувати й сир «Шевер», що дивує не тільки смаком, а й виглядом. Ніжні сирні кульки теж готують за авторським рецептом (вартість кульки вагою у 160-170 грамів – 60 гривень), з власних продуктів, а деякі види цього сиру використовують у якості сирної приправи зі спеціями до інших страв.

Інша ятка пропонує копчену на дровах рибу – короп (250 гривень) і товстолоб (350 гривень). Також тут продаються подарункові набори (від 1 до 2 тисяч гривень): рибка та крафтове вино, рибка та крафтове пиво.

Вперше на Фуд Фесті – стріт-фуд бар з Рівного. Продавчиня Анастасія розповіла, що заманюють покупців альтернативною м’ятною пастою, фалафелем (котлети з нута) та салатом з куркою-гриль. Продавчиня розповіла, що весь асортимент – авторський, що всі страви готують «з ножа», тож все смачне і свіже. 

Ціни на такі страви доволі прийнятні: паста м’ятна з куркою – 60 гривень, з креветками – 80 гривень, салат з куркою-гриль та «Фалафель» – по 55 гривень, сирний крем-суп – 45 гривень. З напоїв тут пропонують безалкогольний пунш за 30 гривень.

Як і минулого разу, на фестивалі увагу гостей привертає «Comics Cafe». Окрім коктейлів, що мають оригінальні назви та вигляд, заклад вже традиційно представляють персонажі фільмів. На минулому фестивалі це був «Джокер», а нині – Гамора зі стрічки «Вартові галактики» та Хижак з однойменного фільму.

Такі персонажі пропонують своїм відвідувачам оригінальні коктейлі, що вже відомі вінничанам, а ввечері обіцяють пригощати глінтвейном. Одним із найбільш популярних є фірмовий «Джокер», до якого додаються солодощі та «шипучки». Вартують ці напої від 60 до 150 гривень, безалкогольні (різновиди мохіто) – до 40 гривень.

Інша локація майоріє різноманіттям органічних вин, що виготовлені на Одещині. Унікальність цих вин – їхня натуральність, адже до них, як запевняє продавчиня Діана, не додають жодних барвників, консервантів, стабілізатори абощо. Вартість пляшки білого та червоного – 220 гривень, напівсолодкі – 250, солодкі (без цукру) – 300 гривень. 

Також на фестивалі традиційно можна скуштувати стейки, ковбаски (35 гривень), реберця, шашлик – від 40 гривень за 100 грамів, солоні огірочки та помідори – від 20 гривень за 100 грамів. Хот-доги в середньому коштують 35 гривень, чізбургери – від 50 гривень, салати – від 25 гривень, картопля «фрі» – 30 гривень, шаурма – 40-60 гривень, сосиски на грилі – 30 гривень за штуку.

З напоїв найчастіше відвідувачам пропонують глінтвейни (від 50 до 80 гривень) та каву, а також різноманітні настоянки (від 30 гривень за 100 грамів), чай обліпиховий (в середньому 20-25 гривень). Серед солодкого популярне імбирне печиво (від 25 гривень).

Також можна скуштувати різноманітні горіхи: мигдаль, фундук, кеш’ю та арахіс у різних оболочках, в тому числі – з «мохіто», в середньому вони коштують по 80 гривень за 100 грамів.

Зазначимо, що окрім їжі, на фестивалі є чим розважитись. Зокрема в одній із зон встановлене піаніно, тож на цій акустичній фото-локації кожен зможе зіграти мелодію. Пізніше поруч буде територія з лаунжем та електронною музикою, де розгорнуть свою майстерню театр музики та дует «Та’TIS» . Також на фонтанній площі діють атракціони та інші розваги для дітей та дорослих. Поруч з ялинкою облаштовано й сцену.

Нагадаємо, Фестиваль працюватиме два дні з 12.00 до 22.00. Завтра, 13 січня, гості фестивалю зможуть відвідати майстер-клас від півфіналіста шостого сезону кулінарного шоу «Майстер-Шеф» Олега Ковальчука. 10 літрів італійського супу та 15 кілограмів курячих крилець у медово-гірчичному соусі – саме таке частування приготував для вінничан кухар. Також завтра о 19:00 розпочнеться урочиста церемонія закриття головної міської ялинки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: