Маловідоме місце відпочинку біля Вінниці: каскадні лісові озера Якушинець

Маловідоме місце відпочинку біля Вінниці: каскадні лісові озера Якушинець

Літо 2018 року стрімко набирає обертів. Незважаючи на доволі мінливу погоду, кожен мріє про відпочинок біля води

Каскадне озеро поряд із Якушенцями дуже мальовниче, але маловідоме серед вінничан місце. Воно заховалося у лісі за селом. Дістатися до водойм можна асфальтною дорогою через населений пункт, а потім ще близько кілометра польовим шляхом.   

Озеро складається із чотирьох ставків, які розміщені каскадом та оточені лісом. Територія доглянута, на березі знаходиться до десятка столиків різних за величиною та довжиною.

Перше озеро у комплексі повноводне. Посеред ставу збудована спеціальна альтанка, з якої є можливість заходити у воду, щоб покупатися. Дорога вгору веде до частини рятувальників та старої військової дороги із бетонних плит. 

Ставок, що знаходиться нижче, за останній час значно обмілів. Рівень втрати води помітний неозброєним оком. Кладки, які опинилися тепер на суходолі, лише свідчать підтвердження цьому. Але для пікніка з друзями місцина підходить якнайкраще. Потрібно також сказати, що поряд із столиками відсутнє сміття, але ось в гущавині є чимала купа непотребу. Очевидно хтось прибрав та скидав все до ями. 

Озерця нижче мають невеликий запас води. З однієї сторони їх оточує сосновий ліс, а з іншої поле. Вилов риби заборонений про це свідчать таблички. Водойми знаходяться в оренді. 

У лісі навколо панує власна атмосфера природи. Обабіч стежок можна побачити чимало різних грибів, а у лісовій гущавині відпочивають птахи, яких за нагоди легко сфотографувати. Біля води на березі ніжаться на сонці черепахи. 

Втекти на кілька годин із шумного міста саме те, що потрібно в очікуванні відпустки. Відчуття спокою та єднання із природою біля якушинецьких каскадних озер виникає відразу.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: