Змінив прізвище на Він-Вей: як кондуктор став «трамваєм»

Змінив прізвище на Він-Вей: як кондуктор став «трамваєм»

Тепер у Вінниці офіційно є Віталій Він-Вей. 23-річний хлопець змінив прізвище на честь трамвая. І це не жарти

Якось, після зміни, кондуктор трамвая Віталій Трембанчук, повернувся додому і «зашився» в YouTube. Шукав інформацію про те, як сконструювати маленьку модель «рогатого» на кшталт VinWay. Говорить, що вже давно захопився цим трамваєм і хотів мати такий саме на власній полиці.

Раптом, як він сам розповідає, зрозумів, що його любов до цього виду транспорту настільки велика, що хлопець поставив собі незвичну мету – змінити прізвище на честь трамвая.

Пройшло приблизно півроку, перш ніж Віталій наважився піти до державної міграційної служби і заявити про свої наміри стати Він-Веєм. Протягом усіх тих місяців, хлопець зважував «за» і «проти» та врешті вирішив йти. До того ж, не за горами 105-річчя вінницького трамваю. А приурочити отримання нового паспорту до цієї дати, на думку хлопця, було би гарною ідеєю.

 

«У мене були думки про те, що в очах інших, це може виглядати дивно. Так і сталося. Більшість були здивовані, але з усмішкою, – розповідає Віталій Він-Вей. – Рідні відреагували негативно. Мама сказала, що мені варто сходити до психолога і перевіритися, чи все зі мною нормально. Мовляв, це ж зрада батькового прізвища, яке я змінюю на щось незрозуміле. Бабуся була такої ж думки».

У міграційній здивувалися рішенню вінничанина. Запитали, що за дивне прізвище. А він пояснив, що в усьому винен вінницький трамвай VinWay, який йому дуже полюбився. І що тепер він хоче пов’язати з ним своє прізвище. Працівниця РАЦСу також сказала, що не стикалася з подібним протягом усіх 30 років своєї роботи.

«Найбільше за все я мрію стати водієм трамвая. Обов’язково найдовшого з VinWay'їв, – розповідає хлопець. – Друга мрія, щоб в усіх трамваях і тролейбусах оголошувалися зупинки саме моїм голосом».

Доходить до того, що Віталій пропускає «швейцарців» і сідає тільки в улюблені ВінВеї. Іноді їде до кінцевої, хоча вставати потрібно раніше.

«Не думаю, що коли-небудь захочу змінити прізвище на якесь інше, – говорить Віталій Він-Вей. – Якщо одружуся, моїй дружині також доведеться брати моє прізвище. Щоправда не знаю, як вона до цього поставиться. Та й діти, виходить, що Він-Веями будуть. Розведеться цих Він-Веїв повно».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: