Facebook просить дозволити збір даних, щоб «бути безкоштовним»

Facebook просить дозволити збір даних, щоб «бути безкоштовним»
Facebook просить дозволити збір даних, щоб «бути безкоштовним»
Фото з відкритих джерел

Щоб відстежувати активність користувачів і ділитися нею зі своїми партнерами, розробники повинні отримати явний дозвіл від власника пристрою

Соціальні мережі Facebook і Instagram почали повідомляти своїх користувачів з мобільними пристроями на операційній системі iOS, що збирають їх особисті дані, щоб залишатися безкоштовними.

Про це пише видання The Verge.

На повідомлення звернув увагу експерт в сфері технологій Ашкан Солтані.

«І ось воно починається. Facebook і Instagram вивчають тактики залякування в битві з Apple на оновленні для iOS14», – написав Солтані в Twitter.

Повідомлення стали отримувати власники iPhone, які оновили свої телефони до версії iOS 14.5. Воно передбачає, що кожен додаток, яке захоче отримати доступ до активності користувачів, має вимагати від них дозвіл на збір даних.

«Допоможіть зберегти Facebook безкоштовним», – йдеться в повідомленні від соціальної мережі, в якому вона просить користувача дати доступ до особистої інформації з інших додатків і веб-сайтів.

Аналогічне прохання з’явилося і в Instagram.

Оновлення операційної системи від Apple з новою політикою конфіденційності вийшло в кінці квітня. Зміни як і раніше дозволяють в рекламних цілях збирати додаткам персональну інформацію з інших додатків без дозволу користувачів. Однак в цьому випадку її заборонено передавати третім особам.

Щоб відстежувати активність користувачів і ділитися нею зі своїми партнерами, розробники повинні отримати явний дозвіл від власника пристрою.

У Facebook до нововведень поставилися критично, заявивши, що нові аспекти політики конфіденційності можуть завдати шкоди представникам малого бізнесу, які використовують таргетовану рекламу соцмережі для охоплення клієнтів.

У 2019 Facebook прибрала з головної сторінки свій колишній слоган «It’s free, and always will be» («Це безкоштовно, і так буде завжди»). Його замінили новим – «Реєстрація. Швидко і легко»(Sign up. It’s quick and easy). При цьому в правилах соцмережі йдеться: «Ми не гарантуємо, що платформа завжди буде безкоштовною».

У 2018 році засновник Facebook Марк Цукерберг, який давав свідчення в сенаті США, не виключив створення платної версії соціальної мережі, в якій не буде реклами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: