«Голий протест». Німецькі лікарі роздяглися через відсутність засобів захисту від Covid-19

«Голий протест». Німецькі лікарі роздяглися через відсутність засобів захисту від Covid-19
Німецькі медики зіткнулися з нестачею додаткових засобів індивідуального захисту, бо наразі у Німеччині 161,5 тис. хворих коронавірусом 

Медики називають свій протест Blanke Bedenken, що можна перевести як «Голі побоювання»

У Німеччині лікарі знялися в оголеному вигляді на своїх робочих місцях, щоб показати, наскільки вони вразливі під час пандемії коронавірусу без належного захисного спорядження. Про це повідомляє NBC News.

Зазначається, що медики називають свій протест Blanke Bedenken, що можна перевести як «Голі побоювання». «Вони заявляють, що брак захисного одягу та обладнання ставить під загрозу їхні життя», - йдеться у повідомленні.

«Ми лікарі загальної практики. Щоб безпечно допомогти вам, нам потрібні захисні засоби. Якщо нам не вистачає того небагато чого, що у нас є, ми виглядаємо ось так», - говорить один з твітів з фото оголеного доктора в офіційному Twitter групи.

Група медиків продовжує публікувати фото оголених лікарів і привертає до себе все більше уваги в інтернеті.

На веб-сайті говориться, що протест був започаткований Аленом Коломбі, сімейним лікарем в Померолі, Франція, який оголився, щоб привернути увагу до недостатнього захисту для лікарів.

На одній з фотографій доктор тримає табличку з написом німецькою мовою: «Я навчилася зашивати рани. Чому я тепер повинна знати, як шити маски?»

Як і в багатьох інших країнах, німецькі працівники охорони здоров'я також зіткнулися з нестачею додаткових засобів індивідуального захисту. На сьогоднішній день в Німеччині 161,5 тис. тих, що заразилися коронавірусом і більше 6 тис. смертей, викликаних Covid -19.

До відома, загалом, у світі станом на ранок 30 квітня усього інфікованих — 3 194 886 особи. Померли 227 659 людей. Найбільше у світі смертей зафіксовано в США – 60 967 осіб, Італії – 27 682 осіб, Великій Британії – 26 166, Іспанії – 24 275 і у Франції – 24 121. У Китаї загалом – 4 637.

Країнами з найбільшим поширенням коронавірусу залишаються США, Іспанія, Італія, Франція, Велика Британія, Німеччина, Туреччина і Росія.

Від коронавірусу вилікувалися понад 1 млн. Найбільше тих, хто вилікувалися, зареєстровано у США – 147 тис. В Іспанії одужали 132 тисячі осіб, у Німеччині – 120 тис, у Китаї – 77 тис, в Ірані – 73 тис, в Італії – понад 71 тис.

До відома, в Україні станом на ранок 30 квітня лабораторно підтверджено 540 нових випадків коронавірусу. Минулої доби від коронавірусу в Україні померли 11 людей. 135 українців одужало. Загалом за час пандемії зафіксовано 10406 випадків коронавірусу, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: