Лавров прокоментував можливість обміну утримуваними особами між Україною та РФ

Лавров прокоментував можливість обміну утримуваними особами між Україною та РФ
Очільник російського МЗС Сергій Лавров

Глава МЗС Росію закликав не гнатися за сенсацією у питанні обміну утримуваними особами

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що не потрібно гнатися за сенсацією в питанні обміну утримуваними особами між Росією і Україною, а терпляче працювати на результат.

Про це він сказав за підсумками переговорів з главою МЗС ФРН Хайко Маасом у Москві.

«Для того, щоб просувати цю тему, потрібно домовлятися не тільки в принципі, але і погоджувати конкретні правові, технічні, організаційні аспекти», - сказав він.

За словами глави МЗС, «потрібно не забувати про те, що мова йде про долі людей, і тут потрібно не гонитва за сенсаціями, щоб першими встигнути про щось повідомити, а кропітка робота на результат».

Так Лавров відповів на питання, чи відповідає дійсності інформація про те, що обмін утримуваними особами, в тому числі українськими моряками, може статися до кінця серпня.

Міністр також нагадав, що президенти Росії і України Володимир Путін і Володимир Зеленський двічі розмовляли по телефону і обговорювали в тому числі і ситуацію з утримуваними особами.

Раніше Главком повідомляв, що українських політв'язнів і моряків можуть звільнити до кінця літа. За інформацією російських ЗМІ обмін знаходиться на фінальній стадії.

Правозахисники повідомили, що з Одеського СІЗО на обмін до Києва вивезли трьох обвинувачених у державній зраді: українців Дениса Хитрова та Олену Бобову, а також громадянина Молдови Петра Мельничука.

Також повідомлялось, що у московському СІЗО Лефортово прийняли передачу для українських політв’язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Миколи Карпюка, Романа Сущенка, Євгена Панова і Олексія Сизоновича. Усіх їх досі утримували в різних колоніях Росії.

Нагадаємо, 20 серпня стало відомо, що український політв’язень Микола Карпюк «вибув» з російської в’язниці «Володимирський централ». Адвокат вважає, що Карпюк міг «вибути» з тієї ж причини, що і політв’язень Володимир Балух, якого 16 серпня вивезли з колонії міста Торжок Тверської області. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: