Microsoft призупинила переговори щодо придбання TikTok через Трампа

Microsoft призупинила переговори щодо придбання TikTok через Трампа

Причиною припинення консультацій по угоді стало негативне ставлення до неї з боку президента США Дональда Трампа.

Корпорація Microsoft припинила переговори про покупку у китайської компанії ByteDance американського підрозділу розробленої нею соціальної мережі TikTok.

Про це повідомила в суботу газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

За відомостями видання, причиною припинення консультацій по угоді стало негативне ставлення до неї з боку президента США Дональда Трампа.

При цьому джерела The Wall Street Journal підкреслюють, що переговори про покупку можуть поновитися після того, як Білий дім роз’яснить свою позицію з даного питання. Протягом останніх тижнів, зазначає видання, вашингтонська адміністрація давала зрозуміти, що вважатиме за краще, щоб американський підрозділ TikTok перейшов під контроль саме американської компанії.

Інформаційний портал Axios з посиланням на свої джерела повідомив в суботу про те, що угода перебуває на столі у глави держави. За його даними, американські президенти, як правило, не мають повноважень дозволяти або забороняти подібного роду угоди.

Однак нинішня ситуація відрізняється тим, що міжвідомчий Комітет з іноземних інвестицій вивчає придбання в 2017 році ByteDance соцмережі Musical.ly, яка в підсумку була об’єднана з TikTok. При цьому, зазначає портал, поки не зрозуміло, на яких юридичних підставах Трамп може заблокувати угоду між Microsoft і ByteDance.

 TikTok є популярним соцмедійним додатком серед молоді. Спочатку він набув широкої популярності в країнах Азії, а зараз – і в інших частинах світу. Його користувачі можуть створювати короткі відео з ефектами та музикою.

Як повідомлялося, увечері 31 липня видання New York Times повідомило, що американський технологічний гігант Microsoft веде переговори про придбання TikTok.

Нагадаємо, США розглядають можливість блокування TikTok.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: