ВООЗ перевіряє адекватність карантину, запровадженого Лукашенком

ВООЗ перевіряє адекватність карантину, запровадженого Лукашенком
Делегація ВООЗ перевірятиме, як у Білорусі борються з коронавірусом

Делегація ВООЗ працюватиме у Білорусі до 11 квітня

Місія Всесвітньої організації охорони здоров’я прибула до Білорусі увечері 7 квітня. До складу делегації увійшли три експерта. Про це повідомило міністерство охорони здоров’я Білорусі у Телеграм-каналі.

Делегація прибула до Білорусі на запрошення глави білоруської держави. Місія працюватиме у Білорусі до 11 квітня

«Експертам буде надана можливість на місці оцінити реальну ситуацію, адекватність вжитих заходів 9 щодо боротьби з коронавірусом), проаналізувати підходи до надання медичної допомоги. Планується, що фахівці відвідають заклади охорони здоров’я Мінська, а також Мінської і Вітебської областей», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, раніше в ВООЗ була направлена петиція, яку підписали 150 тисяч громадян Білорусії. На думку ініціаторів петиції, в Білорусі «відбувається повне ігнорування хвороби, спричиненої COVID-19 і неправильне інформування жителів». Пізніше Лукашенко відповів на цю петицію словами про те, що карантин у країні він може ввести «хоч зараз», проте незабаром жителям республіки буде «нічого жерти».

За останніми даними, в Білорусі коронавірусом заразилася 861 людина, 13 померли.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що разі потреби, вимоги до тих, кого відправляють на самоізоляцію для протидії поширенню коронавірусу, можуть посилити.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: