«Натисни і молись»: Папа Римський оголосив про запуск спеціального сайту

«Натисни і молись»: Папа Римський оголосив про запуск спеціального сайту

На сайті будь-який користувач, включаючи Папу Римського, може обмінюватися з іншими своїми молитвами

Франциск закликав молодь молитися разом з ним за допомогою сайту та застосунку

Папа Римський Франциск оголосив про запуск спеціального сайту молитов з Папою «Натисни і молися» (Click to pray) і відповідних мобільних застосунків. Понтифік особисто з планшетом в руках представив ініціативу під час традиційної недільної проповіді, передає агентство ANSA.

«Закликаю вас, особливо молодь, завантажити застосунок і продовжувати молитися зі мною за мир і благополуччя», - сказав Франциск. «Інтернет і соціальні мережі представляють величезний ресурс, даючи можливість спілкуватися, розділяти проекти та ідеї», - додав він, нагадавши, що наступного тижня буде оприлюднено папське послання до Всесвітнього дня соціальних комунікацій.

Інтернет-ресурс clicktopray.org представлений також в варіантах додатків для систем Android і iOS і в соціальних мережах. Сайт складається з трьох розділів: «Молися з Папою», «Молитва дня» і «Молися в мережі». В останньому будь-який користувач, включаючи Папу Римського, може обмінюватися з іншими своїми молитвами. Ресурс доступний на шести мовах: англійською, італійською, французькою, іспанською, португальською та німецькою.

Платформа запущена спеціально до Дня католицької молоді - зльоту молодих католиків, який пройде в Панамі з 22 по 27 січня за участю глави Римсько-католицької церкви.

Святий престол активно користується інтернетом. Крім офіційного сайту і традиційних ЗМІ (газета, радіо), Ватикан активно користується соціальними мережами. Так, у Папи є власний аккаунт в Twitter на декількох мовах, включаючи латину. Число передплатників англійської версії досягає майже 18 млн осіб, майже 17 млн осіб підписані на іспанську версію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: