Президент Еквадору заявив, що засновник WikiLeaks може залишити посольство у Лондоні

Президент Еквадору заявив, що засновник WikiLeaks може залишити посольство у Лондоні
Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж

Уряд Еквадору отримав від влади Великобританії письмові гарантії того, що Ассанж може залишити територію посольства

Президент Еквадору Ленін Морено заявив про наявні умови для виходу засновника порталу WikiLeaks Джуліана Ассанжа з будівлі посольства країни в Лондоні, де він ховається з 2012 року.

Про це повідомляє Associated Press.

За словами Морено, уряд Еквадору отримав від влади Великобританії письмові гарантії того, що Ассанж може залишити територію еквадорського посольства. У гарантії нібито йдеться, що він не буде екстрадований у жодну країну світу, де йому може загрожувати страта.

Морено при цьому не сказав, що влада Еквадору може позбавити засновника WikiLeaks притулку. Але адвокати Ассанжа вже почали обмірковувати варіанти виходу із ситуації.

Нагадаємо, Ассанж живе у посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року. Він не може вийти за його територію, оскільки його негайно заарештує поліція за відмову з'явитися в суді в 2012 році. Видачі Ассанжа домагається також Вашингтон, де проти нього порушено справу про розголошення секретних даних Держдепартаменту.

У січні 2018-го він отримав громадянство Еквадору.

Влада Еквадору надала притулок засновнику WikiLeaks, коли той намагався уникнути екстрадиції до Швеції через розслідування звинувачень у зґвалтуваннях та сексуальних домаганнях.

Зазначимо, суд Еквадору відхилив позов засновника проекту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який скаржився на нові правила проживання у посольстві Еквадору.

У листопаді ЗМІ повідомили, що США підготували нові звинувачення засновнику WikiLeaks Ассанжу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: