Протести в Чилі переросли в заворушення: 300 осіб арештовано, майже 170 – поранено

Протести в Чилі переросли в заворушення: 300 осіб арештовано, майже 170 – поранено
Протести в Чилі
Фото: Reuters/RG/TC

Мітингувальники палять будівлі і транспортні засоби

Щонайменше, півтори сотні правоохоронців отримали поранення внаслідок сутичок в Сантьяго, які переросли в масові заворушення з підпалом будівель та автівок.

Про це йдеться в повідомленні американського телеканалу NBC News.

«Те, що почалося як акція протесту, організовану студентами проти зростання цін на громадський транспорт, пізніше переросло в серйозні заворушення, внаслідок чого були підпалені будівлі та транспорті засоби», – зазначає телеканал. 

На кадрах, знятих з місця подій видно, як вулиці Сантьяго заполонили люди в важкій амуніції із захисними щитами. Повідомляється про поранення понад 150 поліціянтів, а також арешти понад 300 мітингувальників. 

Як повідомлялося, напередодні, в п’ятницю ввечері, президент Чилі Себастьян Піньєра оголосив надзвичайний стан у столиці, намагаючись обмежити акції протесту по всьому місту.

Заворушення у Сантьяго почались після підвищення ціни на проїзд у метро у пікові години, яка зросла з 800 до 830 песо (1,17 долара США). Протягом усієї п’ятниці в кількох районах столиці стались сутички між протестувальниками та правоохоронцями. У різних частинах міста маніфестанти будували барикади та билися з поліцейськими, які використовували проти них водомети та сльозогінний газ.

У ніч на суботу демонстранти підпалили будинки енергетичної компанії ENEL та відділення Банку Чилі в центрі міста, а також кидали «коктейлі Молотова» на станціях метро. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: