Супутникові знімки показали наслідки авіаударів по Сирії

Супутникові знімки показали наслідки авіаударів по Сирії
Літак B-1B Lancer, що брав участь у бомбардуваннях

Об'єкти, пов’язані з виробництвом хімічної зброї, зазнали серйозної шкоди внаслідок авіаударів

Супутникові знімки з місць нанесення авіаударів, надані компаніями DigitalGlobe і Planet.com, опублікувало CNN. Відзначається, що знімки демонструють, наскільки серйозний збиток понесли об'єкти, ймовірно причетні до сирійської програмі створення хімзброї.

Так, сирійське державне ТБ раніше заявляло, що ракети, націлені на цілі в районі Хомса, були успішно перехоплені і не завдали шкоди. Знімки DigitalGlobe вказують, що два об'єкти у Хомсі зазнали серйозної шкоди (перші знімки зроблені до удару, другі – після, – ред.)

Однією з цілей був дослідницький центр в Дамаску. Нові знімки Planet.com демонструють, що будівлі центру також були знищені.

Як повідомлялося, Росія заявила, що підрозділи протиповітряної оборони сирійської армії змогли збити «значну частину» ракет коаліції. Говорилося, що відбулося збиття понад 70 крилатих ракет.

Натомість представник комітету начальників штабів збройних сил США, генерал-лейтенант сухопутних сил США Кеннет Маккензі заявив про успішність американської операції у Сирії. За його словами, жоден літак чи ракета, які були залучені до операції, не були збиті сирійською протиповітряною обороною

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: