Трактори не допомагають. Білорусь просить в Росії допомоги в боротьбі з Covid-19

Трактори не допомагають. Білорусь просить в Росії допомоги в боротьбі з Covid-19
Ще нещодавно президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав не панікувати, а «просто працювати, адже трактор вилікує всіх, поле всіх лікує»

Мінськ попросив Москву виділити медичні маски, тест-системи та апарати штучної вентиляції легенів

Білорусь попросила допомоги у Росії в боротьбі з поширенням коронавірусу. Про це пише газета «Коммерсант» з посиланням на джерела в російських держструктурах.

Співрозмовники видання уточнили, що Мінськ попросив Москву виділити медичні маски, тест-системи та апарати штучної вентиляції легенів. Одне з джерел  в РФ висловило надію на те, що білоруська влада почне більш відповідально підходити до боротьби з поширенням вірусу.

«Ми від них захищаємося. Але завдання це треба вирішувати спільно, оскільки якщо в одній країні епідемія піде на спад, а в інший виникне її вогнище, то загроза збережеться», - пояснив він.

ЗМІ пише, що подібні прохання про допомогу Росії направили майже всі країни СНД, за винятком України і Туркменістану.

«Інформація акумулюється і передається в штаб, де приймається рішення, кому і що виділяти», - сказав співрозмовник видання.

Як відомо, президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше закликав не панікувати, а «просто працювати». «Особливо зараз на селі. Приємно дивитися по телевізору – люди на тракторі працюють, ніхто не говорить про віруси. Там трактор вилікує всіх, поле всіх лікує», – заявляв президент Білорусі.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що в ситуації з новим коронавірусом головне – не панікувати. Він висловив надію, що країні вдасться пройти пік захворюваності до православного Великодня, який цього року випадає на 19 квітня. 

Також нещодавно Лукашенко під час хокейного матчу вимовив фразу «краще померти стоячи, ніж жити на колінах», коментуючи ситуацію з коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: