У Барселоні сталися сутички між поліцією та каталонськими сепаратистами

У Барселоні сталися сутички між поліцією та каталонськими сепаратистами
У Барселоні сталися сутички між поліцією та протестувальниками
Фото: АР

Правоохоронці використали гумові палиці, щоб відігнати групу протестувальників у центрі Барселони

У іспанському місті Барселона сталися сутички між поліцією та прихильниками незалежності Каталонії.

Про це повідомляє  Associated Press.

Як повідомляється, сутички між прихильниками незалежності Каталонії та правоохоронцями стався в ході протесту проти мітингу іспанської національної поліції в Барселоні.

Зазначається, що правоохоронці використали гумові палиці, щоб відігнати групу протестувальників у центрі міста, зупинивши їх від наближення до маршу асоціації національних сил поліції Іспанії, які вимагали більшої оплати праці.

Зазначимо, що у вересні, через подібний протест прихильників незалежності Каталонії, також сталися сутички між протестувальниками та поліцейськими. Тоді внаслідок інциденту постраждали 14 людей, шістьох затримали.

Нагадаємо, що 23 березня Верховний суд Іспанії поновив ордер на арешт колишнього очільника Каталонії та кількох інших каталонських політиків. Серед тих, хто перебуває за ґратами в Мадриді, і 53-річний екс-лідер партії «Каталонська національна асамблея» Жорді Санчес. Саме його кандидатуру вже двічі висували на пост керівника каталонського уряду.

Колишній президент Каталонії Карлес Пучдемон після проведення референдуму за незалежність регіону від Іспанії і пред'явлення звинувачень в сепаратизмі і непокорі законному уряду планував втекти з країни в Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: