У німецькому уряді закликали не втручатися в «Північний потік-2»

У німецькому уряді закликали не втручатися в «Північний потік-2»
Будівництвр «Північного потоку-2»
Фото: www.nord-stream2.com

У Німеччині назвали «Північний потік-2» неправильним «хлопчиком для биття»

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр закликав не заважати будівництву газопроводу «Північний потік-2».

Про це Альтмаєр заявив в інтерв'ю виданню Handelsblatt.

За словами Альтмайєра, уряд Німеччини  не буде заважати будівництву нової гілки «Північного потоку», так як не має жодних юридичних підстав для втручання.

За його словами, цей проект - «неправильний хлопчик для биття». Альтмайєр не бачить жодних проблем в здійснені проекту газопроводу з Росії через Північне море.

Міністр також додав, що труби пролягають на глибині декількох кілометрів в море.

Крім того, Альтмаєр впевнений, що Російська Федерація не зупинить транзитні поставки газу через Україну після завершення будівництва «Північного потоку-2».

Зазначається, що позицію Альтмаєра також підтримує міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас, який заявив, що санкції США проти німецьких компаній, що беруть участь в будівництві трубопроводу, не зупинять реалізацію проекту.

Раніше Маас заявив, що вже ніщо не завадить будівництву газопроводу «Північний потік-2».

13 січня стало відомо, що посол США у Німеччині Річард Гренелл розіслав низці німецьких компаній листа, у якому застеріг від участі у будівництві «Північного потоку-2» та можливим запровадженням американських санкцій за це.

Раніше повідомлялося, що США погрожують санкціями компанії, яка споруджує «Північний потік-2».

Нагадаємо, декілька днів тому глава МЗС Німеччини заявив, що через санкції проти «Північного потоку-2» не буде кому захищати транзит через Україну.

Раніше голова МЗС ФРН Гайко Маас знайшов виправдання небажанню Німеччини відмовитися від проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2», пояснивши, що це зашкодило б Україні

Нагадаємо, єврокомісар з питань бюджету Ґюнтер Еттінґер заявив, що трубопровід «Північний потік -2» вже давно будується і не можна так просто зупинити його будівництво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: