В Саудівській Аравії різко відреагували на слова Путіна щодо позбавлення від конкурентів

В Саудівській Аравії різко відреагували на слова Путіна щодо позбавлення від конкурентів
Фейсал бен Фархан Аль Сауд здивувався спотворенню фактів і висловив надію, що Росія надалі ухвалить правильне рішення на найближчій нараді

Висловлювання Путіна повністю позбавлене істини – МЗС Саудівської Аравії

У Саудівській Аравії відповіли на слова Володимира Путіна щодо «спроби наших партнерів позбутися конкурентів, які добувають так звану сланцеву нафту». Про це пише агентство SPA.

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Фейсал бен Фархан Аль Сауд заявив, що висловлювання Путіна повністю позбавлене істини. Він підкреслив, що Росія сама відмовилася від угоди ОПЕК+, в той час як інші країни і сама Саудівська Аравія намагалися переконати Росію продовжити угоду, але та відмовилася.

Також Фейсал бен Фархан Аль Сауд здивувався спотворенню фактів і висловив надію, що Росія надалі ухвалить правильне рішення на найближчій нараді.

31 березня закінчився договір в межах так званого ОПЕК+, а саме договір між Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) та Росією. Цей договір обмежував держави в обсягах видобутку нафти. А це обмеження дозволяло підтримувати стабільний рівень цін на нафту.

Нагадаємо, Саудівська Аравія різко наростила експорт нафти.

Як повідомлялося, Росія тепер «доплачує» покупцям своєї нафти.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: