Путін прийшов до влади через убивство. Журналісти оприлюднили велике розслідування

Путін прийшов до влади через убивство. Журналісти оприлюднили велике розслідування
1998 року заступник головного редактора видання, яке написало про незаконне призначення Володимира Путіна директором ФСБ, прожив після публікації менше двох тижнів
фото: «Радіо Свобода»

Російський журналіст загинув після того, як його видання опублікувало «першу біографію» Путіна

Заступник головного редактора неіснуючого нині видання «Юридичний Петербург сьогодні» Анатолій Левін-Уткін був знайдений мертвим через тиждень після того, як його видання написало статтю про незаконне призначення Володимира Путіна директором Федеральної служби безпеки.

Про убивство журналіста

Матеріал, який пізніше назвали «першою біографією» Путіна, був підписаний редакційним псевдонімом «А.Кириленко». Розслідувачі дізналися, що одним із авторів цієї статті був заступник головного редактора видання Анатолій Левін-Уткін. Через вісім днів, 20 липня, на нього був здійснений напад. Невідомі побили Левіна-Уткіна арматурою, через чотири дні він помер у лікарні. Убивць так і не знайшли.

080a0000-0a00-0242-3c53-08da52a1f8b5

Олексій Домнін, який працював тоді головним редактором «Юридичного Петербурга сьогодні», розповів журналістам, що після виходу статті з ним зустрічалася «людина від Путіна». Ця особа, за словами Домніна, дорікала йому за «погану фотографію Путіна».

«Радіо Свобода» знайшло і опублікувало ту статтю про порушення при призначенні Володимира Путіна.

10040000-0aff-0242-5f4a-08da545712d3

Нагадаємо, 20 червня був знайдений із кулею в голові на кухні власної квартири в Красногорську Московської області полковник ФСБ у відставці Вадим Зимін, який носив ядерну валізку за Володимиром Путіним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: