Аркадій Корнацький: Це теж фашисти! Тільки ті були німецькі, а ці донецькі

Аркадій Корнацький: Це теж фашисти! Тільки ті були німецькі, а ці донецькі

Опозиціонер про те, хто сьогодні захоплює його агрофірму і обстрілює селян

Сьогодні з самого ранку більше сотні чоловіків у селі Чаусово-2 Миколаївської області намагаються силою захопити ТОВ «Агрофірму Корнацьких». Є постраждалі. П’ятеро людей знаходяться у лікарні з вогнепальними пораненнями. Адміністрація агрофірми викликала міліцію, але представники правоохоронних органів приєдналися до «захоплювачів».

«Охорона та співробітники агрофірми «відбили» першу хвилю загарбників, тоді ті відкрили вогонь з помпової рушниці», - написав про події у себе в Фейсбуці Аркадій Корнацький. В той же час глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк із трибуни Верховної Ради звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки із закликом розслідувати цей інцидент, як тиск на кандидата в депутати.

Проте поки що – протистояння триває.

Нагадаємо, округ, де знаходиться підприємство Корнацького став чи найзапеклішим місцем боротьби «за чесний результат» на парламентських виборах 2012 року. Опозиційний кандидат Аркадій Корнацький був навіть оголошений переможцем. Проте завдяки силовому втручанню «Беркуту» підсумки голосування змінились, і врешті-решт ЦВК відмовилась встановлювати істину.

Сам Корнацький, побоюючись арешту, вивіз з країни родину, а потім виїхав сам. Повернувся назад тільки наприкінці квітня.

Про те, що зараз відбувається біля агрофірми, а також про методи тиску на нього Аркадій Корнацький розповів в інтерв’ю «Главкому».

Аркадію Олексійовичу, як саме почалося силове захоплення ТОВ «Агрофірма Корнацьких»?

Все почалося біля восьмої години ранку. Рух був зі сторони Одеської траси. З боку селища Криве Озеро на поля підприємства прийшла велика колона техніки, близько сорока вантажних машин, зерновозів, десяток комбайнів Державної продовольчої зернової корпорації України і десятки автобусів і легковиків з силовою підтримкою. З людьми, озброєними рушницями, які з них, врешті-решт, стріляли по людях.

Розкажіть, що безпосередньо зараз відбувається біля агрофірми? Чи закінчився вже «бій»? Чи приїхала міліція?

Влада напала на підприємство, людей, які там працюють. Багато з них вже отримали вогнепальні поранення, пролилася кров. П’ятеро вже в лікарні, транспортовані туди швидкою допомогою.

Начебто швидка не поспішала приїжджати на виклик?

Швидка прибула з великими запізненням. Та це було передбачено сценарієм голови облдержадміністрації, Генпрокурором.

Відбулося свавілля. Було близька 160 бритоголових, людей у цивільному, зокрема, і таких, які схожі на переодягнених співробітників міліції. Зараз на поля зайшли комбайни державного підприємства, яке рейдерським способом збирає чужий врожай. Йде відвертий розбій. І керують цим усі без винятку органи влади на чолі з найпершими керівниками вищих державних органів з Києва.

Наскільки серйозні поранення отримали ваші люди?

Люди отримали важкі вогнепальні поранення в обличчя, в голову, в груди. І отим словом помпа обманювати себе не потрібно. Помпа – це ж не пневматична зброя, це вогнепальна зброя, яка просто перезаряджається пересмикуванням ствола. Тобто це справжні вогнепальні рушниці, які були заряджені бойовими патронами з дробом чи картеччю.

Що говорять вам люди, які беруть участь в захопленні? Чи озвучують якісь пропозиції: наприклад, припинити свої дії в обмін на щось?

Нічого вони не говорять. Що вони можуть говорити? Вони давлять людей. Люди, які там в той час працювали, фактично потрапляли під колеса комбайнів, тракторів. Вони йдуть просто танковою масою. Вони нічого не бояться. Їм на підтримку надіслана вся місцева міліція, ДАІ. Це йде спланована атака органів влади.

Ви теж викликали міліцію?

Міліція нападає на нас. На чолі з начальником міліції. Ми нікого не можемо викликати. Нам немає навіть до кого подати заяви про те, щоб порушили кримінальне провадження. Тому що на нас нападає прокуратура, міліція, СБУ, податковці. Всі силові органи! Ще тільки армії там немає з танками! Поки що. Це я визнаю.

Які мотиви такого захоплення ви вбачаєте? Чи попереджали вас про такий можливий розвиток подій?

Головна причина зрозуміла – в Україні при владі банда. Вона знищує чесних людей.

Не попереджали нас про це. Так само, як не попереджали ніколи і про порушення кримінальних справ, - завжди порушували підло, безпідставно, на фальшували їх уже десятки. Де ви бачили, щоб бандити, головорізи, розбійники попереджали про те, що вони будуть нападати? Фашисти нападали без нападу. Це теж фашисти! Тільки ті були німецькі, а ці донецькі.

А із своїм повторним балотуванням по округу з центром в Первомайську ви часом не пов’язуєте цей напад? Фактично під час парламентських виборів вас навіть встигли оголосити переможцем. І зірвати перемогу вдалося лише тільки завдяки силовому втручанню. Тепер мають проходити перевибори.

Звісно, це одна з причин.

Перша причина – це те, що ми чесні люди, які не бажають вставати на коліна, не бажають платити данину, ділитися.

Інша причина – моя опозиційність.

Який ще тиск чиниться на вас, окрім кримінальних справ, через які ви вимушені були виїжджати за кордон? Навіть дехто з опозиціонерів звинувачує вас в тому, що ви маєте подвійне громадянство.

Левко Лук’яненко - старий дурень, якого використовують підлі люди. Він або з розуму вижив, або в нього ніколи розуму і не було. Його використовують як маріонетку, тому що від підписується під усіма речами і не перевіряє їх. Спочатку потрібно було перевірити, чи є у мене подвійне громадянство, чи є я надійною чи ненадійною людиною, а потім під цим підписуватись. А він і сам підписався, і інших шановних людей під це підтягнув.

Тобто тиснуть не тільки «донецькі», а й свої?

По відношенню до мене застосовуються всі види тиску, які існують у природі. Включаючи те, що на Миколаївську область спеціально поставили прокурора-бєспрєдєльщика, який фальсифікував кримінальну справу, зокрема проти Юлії Тимошенко по Щербаню. Поставили для того, щоб у будь-який спосіб, навіть сфальсифікувати щось подібне проти мене, щоб мене негайно закрити і знищити.

Чи телефонують вам або членам вашої родини з погрозами?

Ні, нам не телефонують. Але нам досить і того, що цілодобово прослуховуються наші телефони, ведеться за нами відео-спостереження. Причому, це робить Служба безпеки України обласного миколаївського управління вже більше року, робить прокуратура, робить УБОЗ, УБЕЗ – управління начебто по боротьбі з економічною злочинністю. Всі різновиди банди, які називаються українською владою, оточили нас з усіх сторін.

А вам пропонували передати агрофірму у власність іншим особам, наприклад?

Ніхто нічого не пропонував. Тому що вони знають, що ніхто з ними домовлятися не буде. Я можу домовлятися з нормальними розумними людьми. З бандитами, отморозками, шахраями і просто виродками роду людського я домовлятися не буду. І вони це знають.

Чи можна говорити, що агрофірму сьогодні вам відстояти не вдасться?

Мова йде не про відстоювання агрофірми. Мова йде про відстоювання справедливості, про захист прав людей. П’ять тисяч селян передали свої земельні паї в оренду агрофірмі. І ці п’ять тисяч селян і їхні села – п'ятнадцять (в яких всього народу до двадцяти тисяч людей живе) – всі уже п’ятнадцять років, завдяки агрофірмі, живуть і розвиваються. А ці погані фашисти у владі, які ніколи не думали працювати на благо народу, просто намагаються відібрати у цього народу землю, яку обробляє агрофірма. І цей народ приречений на знищення. Миколаївщина буде перетворена на Донбас, який вимирає.

Вони в нас нічого не відберуть. Тому що в нас юридичним чином усе абсолютно захищено. У нас є документи право власності на землю, у нас є договори оренди землі, які належним чином пройшли державну реєстрацію. З юридичної точки зору ми все одно переможемо. Єдине, що можуть зробити ці виродки, - отак от постріляти людей, схопити і покалічити або вбити мене, знищити підприємство як юридичну особу, залякати тих селян, загнати їх у погріба. Цього домагається ця влада.

Вони вже закрили беззахисну жінку Людмилу Нікіткіну, головного бухгалтера підприємства, і тримають її одинадцять місяців у тюрмі. Вона ні в чому не винна – це доведено всім.

Та вони йдуть по шляху свавілля. Тому що вони навіть із застосуванням усього потенціалу всіх державних органів нічого не змогли зробити.

Фото: Аркадій Корнацький, «Facebook»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: