Владислав Каськів: «Моє входження в коаліцію, може, було б логічним…»

Владислав Каськів: «Моє входження в коаліцію, може, було б логічним…»

Призначення лідера «Пори» Владислава Каськіва головою робочої групи з національних проектів, що входить до складу Комітету з економічних реформ, звісно, породило чутки, що коаліція фактично поповнилась ще одним «штиком».

Призначення лідера «Пори» Владислава Каськіва головою робочої групи з національних проектів, що входить до складу Комітету з економічних реформ, звісно, породило чутки, що коаліція фактично поповнилась ще одним «штиком». Сам Каськів це заперечує, і каже, що між ним і Віктором Януковичем, який особисто зустрічався з ним в Криму, «тільки бізнес». Комендант Майдану нагадує, що вів цей напрямок і за часів президентства Віктора Ющенка, а також був радником прем’єра Тимошенко з питань іноземних інвестицій. І висловлює сподівання, що саме за нової влади йому вдасться реалізувати свої плани. Але свій формальний опозиційний статус Каськів втрачати поки не збирається.

– Створена нова робоча група, яка буде координувати реалізацію національних проектів. Це конкретний перелік не ідей чи напрямків, а саме проектів, що будуть мати дату початку та дату кінця, – каже Каськів. – Вони не передбачають залучення бюджетних коштів, але будуть реалізовуватись з повним політичним сприянням.

А хто ще входить в цю робочу групу, крім вас?

Наступне засідання Комітету з економічних реформ буде присвячене саме національним проектам, там і буде оприлюднена ця інформація.

Хто саме запропонував вам очолити цю групу?

Та ну хто запропонував? Ця ідея народилась з перших днів, як Ющенко приступив до виконання обов’язків Президента. Це практичний інструмент залучення інвестицій, про який багато говорили, але не було практичних пропозицій. Наприкінці роботи останнього уряду Тимошенко ця ідея почала знаходити повнішу реалізацію у вигляді стратегічних проектів, які десь в останній місяць були затверджені, але на такий серйозний рівень підняти ці ідеї вдалося лише тепер. Це державна справа. Вся ця модель, розробка має довгу історію, відпрацьована технологічно, організаційно дуже зрозуміло, і, думаю, немає смислу чекати багато років для її реалізації.

Так а ви, виходячи з цього, провладний депутат чи залишаєтесь в опозиції?

Мене, по-перше, ніхто не примушував вступати в Партію регіонів чи в коаліцію чи якось інакше голосувати. Це питання взагалі не обговорювалось, і я не маю намірів щось робити проти своїх переконань.

Тобто в коаліцію ви не увійдете?

Це, може, було б й логічно, але моєю проблемою є наявність там комуністів, і розходження в окремих питаннях гуманітарної сфери – зокрема в трактуванні історії і по мовній політиці. Але це не стосується економічних питань.

А Президент з розумінням ставиться до такої вашої позиції?

Я зробив чіткий висновок, що він піднявся над партійними інтересами і мислить державними категоріями. Скажімо так – це, як інтрига, в контексті розмови не мало ніякого значення.

І вас не зачіпають заголовки на кшталт «Польовий командир Майдану» пішов працювати до Януковича»?

Люди, які пишуть такі заголовки, напевно, вважають, що країна є чиєюсь власністю. Тільки так я це можу оцінювати. Так і робота в системі державного урядування не є приватною власністю. Думаю, що від того, що будуть реалізовані декілька нацпроектів, тим більше в такому контексті, що зараз звучить, всім патріотам стане лише краще, я вже не говорю, що загалом Україні. А такі речі мене не ображають, бо я вже звик працювати у стилі такого сучасного псевдопатріотизму і популізму. Для мене це не диво. Я думаю, що треба буде судити за результатами.

А ваші колеги з опозиції як це сприйняли? Той же ваш друг Руслан Князевич…

Абсолютно адекватно. Тим більше всі знають, чим я займався.

Чи піде ваша «Пора» на місцеві вибори і з якими лозунгами?

«Пора» піде однозначно і самостійно, оголошувати про це будемо наступного тижня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: