Антимайдан. Партія регіонів зробила з Європи ворога

Антимайдан. Партія регіонів зробила з Європи ворога

«Регіонали», які відправили своїх дітей у Європу, з піною на вустах переконували натовп, як же там погано

- Так, всі розгортаємо прапори!, - командувала огрядна жіночка середнього віку. Понура колона організовано підходила до Кабінету міністрів з боку Маріїнського парку. З неба сіялася холодна мжичка. Біля будівлі уряду троє дівчаток фотографувалися, загорнувшись в українські прапори. Знамена Партії регіонів лежали віддалік на бруківці.

- Куда нам идти, на Майдан?, - допитувався по телефону «бригадний» іншої колони. Люди суцільним потоком сунули вулицею Грушевського.

На Європейській площі стало зрозуміло, що Партія регіонів слів на вітер не кидає: обіцяли акцію в 50 тисяч учасників – стільки й привезли. Кожна групка трималася біля свого «бригадного» і, здається, займала відведене їй місце згідно якогось затвердженого плану. Попід готелем «Дніпро» почав збиратися натовп зівак, які з інтересом розглядали людські типажі антимайдану. Частина маніфестантів розташувалася на схилах біля філармонії. Схили моментально почали обростати пляшками, папірцями і недопалками.

А на сцені в цей час відбувалося щось поза межами логіки і здорового глузду. «Україну – до ЕС!», - вигукував ведучий так, ніби це не Віктор Янукович вчора безцеремонно «злив» європейські перспективи України. Натовп відгукувався нерозбірливим гулом.

- А готовы ли мы вывести наши товары на европейский рынок? – ставив риторичне запитання народний депутат Анатолій Близнюк, не помічаючи в ньому підтвердження неконкурентноспроможності українських товарів, а отже – бездарності головних державних менеджерів.

То тут, то там над Європейською площею мелькали прапори Євросоюзу, а також Росії. Скраю антимайдану стояла групка хлопців у військових строях, тримаючи червоно-чорні бандерівські прапори та плакат «Львів за ЄС!». Звідти час від часу лунало «Героям слава!» і «Смерть ворогам!». Їх ніхто не чіпав.

- Давайте підтримаємо нашого президента, йому зараз дуже непросто, на якого зараз з усіх боків тиснуть… - ведучий антимайдану і сам не помітив, як виклав усю підноготну стосунків Януковича і Путіна.

Нестор Шуфрич, виступаючи, так розходився, що аж перейшов на крик. «Європа хоче влізти сюди!», - горлав він, щедро приправляючи цей головний месседж «ветеранами», «помаранчевими маріонетками» та «слов’янською єдністю».

Володимир Олійник під час спічу настільки увійшов у раж, що сам не зглянувся, як зізнався, що Януковича у переговорах з ЄС цікавили тільки гроші. «А ми цього не отримали, ми отримали тільки проблеми», - жалівся він.

Схоже, для Партії регіонів це був день правдивих зізнань. «Я вам даю слово, что ни один из политических пигмеев не способен принять решение в ущерб своему рейтингу. Только один Янукович...», - виводив інший «регіонал» Михайло Чечетов, який далеко не вперше у житті сказав річ настільки двозначну, що аж сам перелякався. Так було й того разу, коли Чечетов виправдовував неможливість участі Тимошенко у виборах президента і договорився до заяви, що двічі судимому рецидивісту не можна дозволяти керувати країною.

 

«Главком» вирішив поспілкуватися з учасниками акції на предмет з’ясування мотивів такого масового всенародного пориву.

- За що стоїте, чого добиваєтесь?, - спитали ми у випадкового маніфестанта.

- За Януковича!, - гордо відповів той.

- А за Євросоюз хіба ні? Янукович же казав, що ми все одно йдемо в ЄС, - допитувався «Главком».

- Не мог он такого говорить, - впевнено відрубав політично стійкий дядечко. Тут нашу розмову помітив «бригадний» і «Главком» змушений був ретируватися, щоб випадково не повторити долю журналіста Дмитра Гнапа, побитого вранці у Маріїнському парку «тітушками».

Спроби з’ясувати, скільки людям платять за участь у цій акції, закінчилися невдало. «Бригадні» пильно стежили, щоб їхні підопічні не патякали зайвого. Лише ближче до кінця акції стало помітно, як деякі групи, згорнувши всі прапори, організовано розповзаються у переходи, двори і прилеглі вулиці. Можна було помітити якісь списки...

Антимайдан вийшов настільки ж абсурдним, наскільки непослідовною є політика Віктора Януковича і Партії регіонів у виборі вектору зовнішньої політики. Політики, діти яких давно вчаться, живуть і відпочивають на Заході, розповідали страшилки про Європу спеціально звезеним для цього маніфестантам. Хоча самі ще місяць тому клялись, що готові життя віддати за євроінтеграцію…

Фоторепортаж з мітингу тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: