Дмитро Корчинський: Штурмували Адміністрацію не провокатори, а найкращі люди країни

Дмитро Корчинський:  Штурмували Адміністрацію не провокатори, а найкращі люди країни

Лідер «Братства», звинувачений у провокаціях під час сьогоднішніх протестів, стверджує, що це не він

Опозиція і громадські діячі звинувачують у штурмі Адміністрації Президента невідомих провокаторів, які своїми діями намагалися підставити опозицію. Мовляв, таким чином молоді люди працюють на владу, показуючи, що мирні заклики опозиції на трибуні і дії людей кардинально різняться між собою.

В соціальних мережах головним організатором зіткнень на Банковій називають лідера партії «Братство» Дмитра Корчинського. Зокрема, журналіст Наталя Васютин з посиланням на подругу повідомила в соцмережах про підслухану розмову глави партії , який комусь у телефонній розмові начебто поскаржився на те, що мирні протестувальники заважають його людям штурмувати Адміністрацію Президента.

Такі обвинувачення роблять зрозумілою легенду про російський сценарій нинішніх подій на Банковій, озвучений, зокрема, в інтерв’ю «Главкому» Інною Богословською. Варто згадати лише історію діяльності партії «Братства», яку тісно пов’язували з Віктором Медведчуком, кумом Володимира Путіна. В інтерв’ю «Главкому» Корчинський заперечив свою участь в організації безладів на Банковій. Але при цьому назвав зухвалих «штурмовиків» найкращими людьми країни.

Вас звинувачують в організації радикальної акції біля Адміністрації президента. Чи насправді Ви – організатор?

Коли я з усіма іншими журналістами був на Банковій, то якісь добровільні помічники мене впізнали і вирішили об’явити «Братство» якимись головними провокаторами. Насправді «Братство» ніколи не бере участі ні в яких заходах, ні в яких провокаціях. І взагалі, ми зорієнтовані більше на літературну діяльність, ніж на вуличну.

Кому вигідне розповсюдження такої інформації?

Це вигідно лідерам опозиції. Вони дуже перелякалися, що найкраща частина української молоді проявила сміливість і рішучість. Вони цілий день били в спину тим людям, які намагалися взяти участь у творенні історії безпосередньо і об’явили їх провокаторами, тітушками тощо. Ми всі звикли до дурості опозиції, але з такою підлістю зіштовхнулися вперше. Якщо ви не хочете брати участь у штурмі президентської адміністрації – не беріть, відморозьтеся, як ви завжди відморожувалися в минулому, коли це стосувалося допомоги політв’язням. Але оголошувати цих людей ворогами і провокаторами, найкращих людей, кращу частину української молоді, це виключно підло. Я, думаю, що потрапив під руку, бо вони не могли назвати імен цих людей. У цьому ж брали участь сотні і сотні людей. Може, тисячі. А мене якось вони впізнали і вирішили мною заклейміть народний протест.

Чи правильно я розумію, що ви цілком підтримуєте цей штурм АП і людей, які його здійснювали?

Я глибоко співчуваю цим людям. Часто це були неорганізовані люди, або ті, які представляли десятки різних організацій.

Зокрема, на сайті «Братства» розміщено прямий заклик до повстання. За яке ви повстання?

Це ми просто повірили опозиції, яка казала «зека геть», «геть антинародний режим», «геть кримінальний режим Януковича» тощо. А як можна виконати ці гасла без повстання? Тут ми просто повторили заклики опозиції і були настільки наївними, що їм повірили.

Якщо «Братство» не штурмувало АП, то в якихось акціях чи братимете участь, ви ж бо за повстання, що плануєте робити?

Братимемо участь тільки в співочих акціях. Я близько 350 разів разом з натовпом виконав Гімн України. Думаю, в найближчі дні члени партії «Братство» спокійно і ввічливо слухатимуть усю цю маячню, яка несеться з трибун, виконуватимемо також Гімн України і в подальшому.

Але тоді в чому «прикол» в слуханні «маячні» і у виконанні гімну?

Опозиція на питання що буде далі каже, що вивела на вулиці країни людей, аби оголосити загальнонаціональний страйк. При тому, що в усіх країнах загальнонаціональний страйк організовується для того, щоб вивести людей на вулиці. Тут на вулицях така кількість людей, що з її допомогою за один день можна змінити все. І ви замість того, щоб міняти все, принаймні, не бийте в спину людям, які хочуть міняти все. Ви продовжуєте говорити нудними промовами і сумними піснями.

Якщо ви кажете, що можна змінити владу за один день, чому тоді ваша партія не робить цього. Чи підуть люди за Вами, чи ні?

Мені самому хотілося іти за людьми. Я сьогодні побачив на Банковій людей, за якими можна іти. І таких людей тисячі. Це сміливі люди, які можуть робити все, що хочуть. Однак як захистити їх від оббріхування опозиції – я не знаю.

Чим завершиться нинішній Майдан?

Не знаю чим. Думаю, що він закінчиться яким-небудь компромісом між владою і опозицією. Безумовно, цей компроміс буде на користь влади, а не опозиції. Люди ще постоять, постоять якийсь час і поступово будуть розходитися, розуміючи, що їх в чергове злили. Але я, тим не менше, закликаю людей триматися якомога довше, усім перебувати на вулицях. Якщо ми будемо терплячими і сміливими, ніяка опозиція не зможе врятувати Януковича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: