Геннадій Москаль Ексголова Закараптської ОДА

Поки міліця стереже Майдан, в країні - розбої, підпали, вбивства

У зв’язку з відрядженням значної кількості працівників міліції з регіонів до Києва на місцях різко погіршилася криміногенна ситуація.

У зв’язку з відрядженням значної кількості працівників міліції з регіонів до Києва на місцях різко погіршилася криміногенна ситуація. Щодня відбуваються пограбування, розбої, підпали, вбивства й т.д., які міліція не розкриває, оскільки зайнята євромайданом у столиці. Ось оперативні зведення лише про деякі резонансні злочини з початку грудня.

1 грудня о 4.15 на автодорозі поблизу села Василівки Біляївського району Одеської області до приміщення АЗС товариства з обмеженою відповідальністю «Рум Петроль» зайшли троє невідомих у масках. Вони під загрозою предмета схожого на пістолет працівникам указаної АЗС відібрали г 1,5 тис. грн. виручки, після чого втекли. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.187 КК України (розбій).

1 грудня о 13.00 у селі Новоочеретуватому Великоновосілківського району Донецької області місцевий житель Р., 1988 р.н., без постійного місця роботи, раніше судимий, шляхом вільного доступу, зайшов до будинку подружжя К. (1931, 1932 р.н., обоє пенсіонери). Він заподіяв тілесні ушкодження господарям, після чого відібрав 42 тис. 570 грн. й втік. Від отриманих тілесних ушкоджень господар помер, а його дружину госпіталізовано. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання гр.Р. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.187 КК України (розбій).

2 грудня о 23.20 у місті Нікополі Дніпропетровської області у квартирі Х., 1983 р.н., без постійного місця роботи, знайдено мертвим з ножовим пораненням живота невідомого чоловіка віком до 50 років. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.І ст.115 КК України (умисне вбивство).

2 грудня о 3.50 у місті Іллічівську Одеської області невідомий кинув по вікну балкону квартири гр..З, 1982 р.н., експедитора приватного підприємства «Хамер груп», три пляшки з легкозаймистою рідиною. У результаті цього було розбито шибки вікна та виникло загорання, яке було ліквідовано через десять хвилин. Люди не постраждали. Вогнем частково пошкоджено зазначений балкон. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

З грудня о 21.00 у селі Випасному Білгород-Дністровського району Одеської області до приміщення магазину «Продукти» зайшли двоє невідомих у масках. Вони під загрозою предмета схожого на пістолет продавцю зазначеного магазину відібрали 4 тис. грн. виручки, після чого втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.187 КК України (розбій).

3 грудня о 4.00 у місті Євпаторії Автономної Республіки Крим у приміщенні недобудованого храму Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього управління Кримської єпархії УПЦ Київського Патріархату виникла пожежа (за попередніми даними внаслідок підпалу), яку було ліквідовано через двадцять хвилин. Люди не постраждали. Вогнем пошкоджено купол та стіни вказаного храму. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

4 грудня о 18.50 у м. Орджонікідзе Дніпропетровської області на вулиці знайдено мертвим з вогнепальним пораненням голови місцевого жителя П., 1955 р.н., директора закритого акціонерного товариства «Орджонікідзевський рудоремонтний завод», депутата Орджонікідзевської міськради. З місця події вилучено деформовану кулю та гільзу калібру 9 мм. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1ст.115КК України (умисне вбивство).

3 грудня о 21.40 у місті Одесі на вулиці невідомі під час раптово виниклої сварки заподіяли ножові поранення місцевим жителям К. та Б. (1967, 1977 р.н., обидва без постійного місця роботи). Крім цього, один з невідомих, пострілами з невстановленої зброї гумовими кулями поранив у грудну клітину Б. Від отриманих тілесних ушкоджень К. невдовзі в лікарні помер, а Б. медичну допомогу надано без госпіталізації. З місця події вилучено шість гільз від патронів травматичної дії калібру 9 мм. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

4 грудня о 14.00 у місті Луганську на території приватного підприємства «Бакалея» двоє невідомих у масках пострілами з невстановленої зброї гумовими кулями поранили у ногу місцевого жителя Б., 1967 р.н., охоронця вказаного підприємства (госпіталізовано) й відібрали у нього 280 тис. грн. виручки, після чого втекли. З місця події вилучено чотири гільзи від патронів травматичної дії калібру 9 мм. Розшук злочинців здійснюється за спеціальним оперативним планом. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.187 КК України (розбій).

Упродовж ночі 4 грудня в місті Одесі невідомі, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникли до приміщення Будинку культури Одеського національного політехнічного університету. Вони зламали задню стінку банкомату публічного акціонерного товариства «УкрСиббанк» й викрали контейнер, у якому знаходилося близько 345 тис. гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.185 КК України (крадіжка).

4 грудня о 10.40 у місті Ужгороді до міліції звернувся житель міста Мукачевого Закарпатської області В., 1955 р.н., пенсіонер. Він заявив, що декілька хвилин тому на вулиці міста Ужгорода на даху свого автомобіля Toyota виявив поліетиленовий пакет, у якому знаходилися дві пластикові пляшки з легкозаймистою рідиною, саморобний запалювальний пристрій та наручний годинник (вилучено). На час проведення обстеження з прилеглого житлового будинку було евакуйовано 12 мешканців. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.15 та ч.2 ст.194 КК України (замах на умисне знищення або пошкодження майна).

4 грудня о 13.10 у Печерському районі міста Києва до міліції звернувся місцевий житель К., 1963 р.н., заслужений артист України. Він заявив, що декілька хвилин тому виявив пошкоджену шибку вікна в його квартирі. З місця події вилучено чотири деформовані кулі калібру 4,5 мм до пневматичної зброї. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

5 грудня о 19.20 у місті Броварах Київської області на вулиці невідомий пострілом з невстановленої зброї заподіяв вогнепальні поранення місцевому жителю М., 1975 р.н., приватному підприємцю. Потерпілого госпіталізовано. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 15 та ч. 1 ст. 115 КК України (замах на вбивство).

6 грудня о 8.00 у селі Приморському Скадовського району Херсонської області троє невідомих, шляхом вільного доступу, зайшли до будинку М. А., 1965 р.н., приватного підприємця. Вони зв’язали дружину господаря В. А., 1974 р.н., без постійного місця роботи, заподіяли їй тілесні ушкодження (за медичною допомогою не зверталася) й викрали 750 тис. грн., після чого втекли. За даним фактом відкрито Кримінальне провадження за ч.4 ст.187 КК України (розбій).

6 грудня близько 1.40 у місті Сумах невідомі, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникли до приміщення магазину приватного підприємства «Бахметенко», зламали задню стінку банкомату публічного акціонерного товариства «УкрСиббанк» й викрали контейнери, у яких знаходилося близько 100 тис. гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.185 КК України (крадіжка).

6 грудня о 3.10 у місті Соледарі Артемівської міськради Донецької і області невідомі, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникли до приміщення товариства з обмеженою відповідальністю «Брусничка», зрізали (ймовірно автогеном) задню стінку банкомату публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «ПриватБанк» й викрали два контейнери з грошима (сума з’ясовується). За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.185 КК України (крадіжка).

6 грудня о 17.00 у місті Луганську на вулиці сталося загорання автомобіля Лексус місцевого жителя Ч., 1964 р.н., президента адвокатської компанії « (причина з’ясовується), яке було ліквідовано через двадцять хвилин. Люди не постраждали. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

6 грудня о 19.30 у селі Круглоозерці Голопристанського району Херсонської області невідомий зайшов на подвір’я домогосподарства подружжя А. (1966, 1974 р.н., приватний підприємець й без постійного місця роботи). Він металевою трубою заподіяв тілесні ушкодження господарю, його дружині, та їх тринадцятирічному сину Т., учню загальноосвітньої школи, після чого з будинку, викрав 3 тис. грн. й втік. Господар від отриманих тілесних ушкоджень вранці 7 грудня в лікарні помер, а іншим - медичну допомогу надано без госпіталізації. За даним фактом відкрито два кримінальні провадження за ч.2 ст. 115 та ч.4 ст.187 КК України (умисне вбивство й розбій).

7 грудня о 14.50 у селі Новоселівці Другій Ясинуватського району Донецької області у своєму будинку знайдено мертвим з опіками тіла та зв’язаними нижніми кінцівками С., 1970 р.н., безробітного. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство).

7 грудня о 20.00 у місті Миколаєві в приміщенні ювелірного магазину «Плаза» невідомий під загрозою предмета схожого на пістолет захопив заручницю - місцеву жительку гр..Ч., 1970 р.н., продавця-консультанта і вказаного магазину, зачинився в згаданому приміщенні й почав вимагати щоб працівники міліції надали йому автомобіль на якому він міг би з місця події втекти.

Упродовж ночі 7 грудня в місті Ромнах Сумської області невідомі, шляхом пошкодження вікна, проникли до приміщення перукарні товариства з обмеженою відповідальністю «Каскад». Вони зламали задню стінку , банкомату публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Хрещатик» й викрали контейнери, у яких знаходилося близько 75 тис. гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.185 КК України (крадіжка).

6 грудня о 22.30 у місті Амвросіївці Донецької області троє невідомих, двоє з яких були у масках, зайшли на подвір’я домогосподарства Б., 1961 р.н., приватного підприємця. Один з них пострілами з невстановленої зброї поранив собаку господарки, після чого вони проникли до будинку, де під загрозою згаданої зброї відібрали в господарки ювелірні вироби й втекли. З місця події вилучено 2 гільзи калібру 7,62 мм. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій)

8 грудня о 4.30 у місті Львові в під’їзді житлового будинку двоє невідомих у масках невстановленим предметом заподіяли тілесні ушкодження громадянину Республіки Туреччини Н.К., 1968 р.н. (в Україні перебуває в приватних справах), й під загрозою предмета схожого на пістолет відібрали 30 тис. грн., ювелірні вироби та мобільний телефон, після чого втекли. Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.187 КК України (розбій).

8 грудня о 10.40 у місті Кременчуці Полтавської області біля паркану домогосподарства М., 1963 р.н., приватного підприємця, у поліетиленовому пакеті виявлено вибуховий пристрій циліндричної форми. Указаний предмет вилучено та знешкоджено. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. І ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

9 грудня о 18.10 у місті Миколаєві на вулиці двоє невідомих з невстановленої зброї заподіяли вогнепальне поранення руки місцевому жителю Б., 1966 р.н., приватному підприємцю (госпіталізовано), й відібрали в нього кейс, у якому знаходилося 950 тис. грн., після чого втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 187 КК України (розбій).

9 грудня о 18.45 у місті Лисичанську Луганської області четверо невідомих у масках зайшли до приміщення приватного ювелірного магазину «Діамант». Вони молотком розбили вітрини та під загрозою предмета схожого на обріз мисливської рушниці продавцю зазначеного магазину викрали ювелірні вироби на суму близько 1,5 млн. грн., після чого втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4ст.187КК України (розбій).

9 грудня о 22.40 у місті Сімферополі до міліції з Головного управління СБ України в Автономній Республіці Крим надійшло повідомлення про те, що в них є інформація про закладення вибухівки в приміщенні залізничного вокзалу станції Сімферополь. На час проведення обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано 75 осіб. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.І ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

9 грудня о 13.10 в м.Донецьку троє невідомих у масках, шляхом пошкодження вікна, проникли до будинку Є., 1937 р.н., пенсіонера. Вони заподіяли тілесні ушкодження господарю й відібрали 10 тис. доларів США, мобільний телефон, зареєстровані: мисливський карабін ТОЗ, мисливську рушницю Sarsilma та газовий пістолет RG 88, після чого втекли. За даним фактом 9 грудня було відкрито кримінальне провадження за ч.4ст.186 КК України (грабіж), а 10 грудня перекваліфіковано на ч.4 ст.187 КК України (розбій).

10 грудня о 12.30 поблизу села Сонячного Житомирського району Житомирської області на території Соколовського дачного масиву в дачному будинку жителя міста Житомира Л., 1955 р.н. (інші данні з’ясовуються), спрацював саморобний вогнепальний пристрій. У результаті цього отримав тілесні ушкодження житель згаданого міста Ч., 1961 р.н., приватний підприємець, який зайшов до вказаного будинку. Потерпілого госпіталізовано. Вживаються заходи щодо розшуку та і затримання господаря. За даним фактом відкрито кримінальне провадження ст.296 КК України (хуліганство).

11 грудня о 17.30 у місті Коломиї Івано-Франківської області до приміщення ювелірного магазину «Сапфір» зайшов невідомий у масці. Він розбив скляну вітрину й під загрозою предмета схожого на мисливську рушницю продавцю згаданого магазину викрав ювелірні вироби, після чого пвтік. Сума збитків з’ясовується. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.187 КК України (розбій).

11 грудня о 14.50 у місті Києві до міліції по спецлінії «102» зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщеннях терміналів Центрального та Південного вокзалів залізничної станції Київ-Пасажирський і (Південно-Західна залізниця) й міжнародних аеропортів «Київ» та «Бориспіль» закладено вибухівку. На час проведення обстежень із зазначених приміщень було евакуйовано близько 5,5 тис. пасажирів та обслуговуючого персоналу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. За даними фактами відкрито два кримінальні провадження за ч.І ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

11 грудня о 18.35 у місті Києві до міліції по спецлінії «102» ї зателефонував невідомий. Він повідомив, що на території закритого акціонерного товариства «Київський Палац Спорту» та Києво-Печерської Лаври закладено вибухівку. На час проведення обстеження прилеглих територій вибухонебезпечних предметів не виявлено. Евакуація не проводилася. За даними фактами відкрито два кримінальні провадження за р.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

12 грудня о 1.10 у місті Чугуєві Харківської області на вулиці сталося загорання автомобіля Mitsubishi (причина з’ясовується) публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «ПриватБанк», яким, згідно договору лізингу, користуються народний депутат України Швайка, 1976 р.н., та місцевий житель З., 1986 р.н., приватний підприємець. Люди не постраждали. Вогнем повністю знищено згаданий транспортний засіб. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

12 грудня о 23.00 у місті Слов’янську Донецької області до приміщення магазину «Продукти» зайшли двоє невідомих. Вони під загрозою предмета, схожого на пістолет, жительці селища Билбасівки Слов’янського району гр..Н., 1974 р.н., продавцю згаданого магазину, відібрали в неї золоті сережки, мобільний телефон та 3 тис. грн. виручки, після чого втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.187 КК України (розбій).

13 грудня о 15.20 у місті Борзні Чернігівської області до приміщення приватного ювелірного магазину «Золото» зайшли двоє невідомих у масках. Вони дерев’яною палицею розбили скляну вітрину й під загрозою фізичної розправи продавцю згаданого магазину викрали ювелірні вироби, після чого втекли на автомобілі Ниссан. Сума збитків з’ясовується. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.187 КК України (розбій).

15 грудня об 11.00 на околиці села Курців Сімферопольського району і Автономної Республіки Крим у лісосмузі в господарській сумці знайдено труп невідомого чоловіка віком до 30 років. За даним фактом відкрито і кримінальне провадження за ч.І ст.115 КК України (умисне вбивство).

15 грудня о 14.00 у місті Макіївці Донецької області на території садового товариства «Металург-1» у дачному будинку місцевого жителя і Г. К., 1929 р.н., пенсіонера, знайдено мертвими з ножовими пораненнями грудної клітини господаря та в сараї, на подвір’ї вказаного домогосподарства його дружину К. К., 1936 р.н., пенсіонерку. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

15 грудня о 18.15 на околиці міста Лисичанська Луганської області в лісосмузі невідомий пострілом з невстановленої зброї заподіяв вогнепальне дробове поранення місцевому жителю В., 1989 р.н., без постійного місця роботи (госпіталізовано). За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

А міліція тим часом «пильнує» мітингувальників у Києві.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: