Данило Яневський Заслужений журналіст України

Закони, які повинна ухвалити Рада. Вимога Майдану

Наш обов'язок перед Богом, власним сумлінням, перед родинами, перед нашою Отчизною та перед пам'яттю Небесної Сотні наказують нам не припиняти боротьби

Любі друзі,

Вчорашній виступ на Майдані, ранкові картинки з Криму свідчать: все тільки починається. Наш обов'язок перед Богом, власним сумлінням, перед родинами, перед нашою Отчизною та перед пам'яттю Небесної Сотні наказують нам не припиняти боротьби. Основна загроза наразі – спроби політичних тітушок замилити нам очі, домогтися розпуску Майдану. Аби не повторити 2004 р., пропоную домагатися від ВР ухвалення наступних законів:

1. Про створення Надзвичайної слідчої комісії по розслідуванню злочинів, скоєних проти народу України в 2010-2014 рр.

2. Про проведення незалежного аудиту стану державних фінансів міжнародними профільними інституціями.

3. Про конфіскацію всього рухомого та нерухомого майна осіб, поіменованих комісією В. Василенка.

4. Про розпуск КПУ та обернення її майна на користь народу України.

5. При формування уряду народної довіри 50% місць повинно бути надано представникам Майдану, в т.ч. всього гуманітарного блоку, Уповноваженого з прав людини, керівника пенітенціарної системи.

6. Про ліквідацію МВС в його існуючому вигляді.

7. Про створення Національного бюро розслідувань найбільш тяжких кримінальних злочинів.

8. Про передачу всіх інших функцій МВС до областей. Створення муніціпальної поліції.

9. Про ліквідацію Генеральної прокуратури та створення на її основі управління в складі Міністерства юстиції, яке повинен очолити представник Майдану.

10. 50% місць у складі майбутньої Конституційної Асамблеї повинно належати представникам Майдану. Комісія має зібратися впродовж тижня після вступу на посаду новообраних Президента України та ВР та розробити новий Основний закон України впродовж 3 місяців. Головні в ньому пункти: держава Україна існує виключно і тільки задля захисту невід'ємних природних прав людини та громадянина. Саме реалізації цього завдання має підпорядковуватися діяльність всіх державних та громадських організацій.

11. Про ліквідацію всіх пам'ятників катам українського народу в 1918-1991 рр. та про перейменування площ та вулиць на честь загиблих. Кожен з Небесної Сотні має бути увічнений.

12. Про надання прав громадянства всім вихідцям з України та їх нащадкам. Це дозволить підірвати монополію політичних тітушок на політику та владу в країні.

І найголовніше: ненависті, почуттю помсти не може бути місця в наших серцях та головах.

Далі буде.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: