Хорошковський в Брюсселі задобрює євродепутатів розкішним обідом

Хорошковський в Брюсселі задобрює євродепутатів розкішним обідом

Голова Служби безпеки України, Валерій Хорошковський, 9 листопада запросив 15 депутатів європарламенту Read more: http://www.kyivpost.com/ua/news/politics/detail/89371/#ixzz14rwGphcG

Голова Служби безпеки України, Валерій Хорошковський, 9 листопада запросив 15 депутатів європарламенту на обід до одного з найдорожчих ресторанів у столиці Європейського Союзу.

Ресторан знаходиться у Будинку Лебедя, зведеному у 1698 році на центральній площі Брюсселя Гранд Плас. Заклад славиться вишуканим меню і власним винним погребом на 20 000 пляшок.

Керівник української спецслужби дає розкішний обід для європейських парламентарів, продовжуючи кампанію нової влади України по легітимізації себе в очах Європейського Союзу, пише видання EUobserver.

Ресторан, куди Хорошковський запросив європейських депутатів на обід, розташовується у Будинку Лебедя на центральній площі Брюсселя.

У часи економічної скрути, коли країна отримує допомогу від Міжнародного валютного фонду, Київ не шкодує грошей на покращення свого іміджу, зазначає видання.

«Пан Хорошковський, який перебуватиме у Брюсселі для зустрічей із представниками НАТО, із задоволенням обміняється з гостями поглядами щодо реформ у секторі безпеки у контексті європейської інтеграції України, а також нещодавніх місцевих виборів», - значиться у запрошенні, яке розіслала брюссельська PR-компанія Glocal Communications.

За інформацією EUobserver, запрошення прийняли депутати право-центристи Чарльз Таннок з Британії та Лєна Коларська-Бобінська з Польщі, а також представник правого крила поляк Міхал Камінськи. Усі троє з партій, які вороже ставляться до чинного українського президента Віктора Януковича. Румунський депутат-лівоцентрист Адріана Северіна, який представляє прихильну до Януковича групу соціал-демократів у Європейському Парламенті, також був у списку запрошених, однак не зміг прийти.

Хорошковський — один з найвпливовіших людей адміністрації Януковича. Окрім посту голови Служби безпеки України (СБУ), 41-річний політик також контролює найбільшу в країні медіа-компанію U.A. Inter Media Group та засідає у Вищій раді юстиції, органу, що наймає на роботу та звільняє суддів країни.

***

«Не схоже, що Хорошковський розуміє, де закінчуються його повноваження».

- Елмар Брок, депутат Європарламенту від Німеччини.

***

Протягом останніх місяців СБУ опинилась у центрі звинувачень щодо ймовірного зловживання владою президентом Януковичем.

За цей час представники СБУ викликали на допит членів провідних громадських організацій країни та журналістів, що критикують владу. Кілька громадських діячів і навіть європейських дипломатів, які працюють в представництві Європейського Союзу в Києві, переконані, що їхні телефони і квартири прослуховуються. У червні, U.A. Inter Media Group потіснила в ефірі своїх конкурентів — незалежні телеканали «5-ий» та «ТВі». «Такого не було за часів (колишнього президента) Ющенка. Але зараз вони мають місце», - розповів виданню у вересні директор міжнародного Фонду відродження у Києві Євген Бистрицький.

Депутат Європарламенту від Німеччини Елмар Брок, який прибув в Україну у складі місії ЕС, у понеділок зустрічався з Хорошковським. Депутат-правоцентрист, який зазвичай критично висловлюється щодо команди Януковича, сказав, що «начальник шпигунів» Хорошковський відрізняється сучасним стилем роботи.

»Він не схожий на твердолобого чиновника радянського зразка. Він професійний юрист. Він розумний. У нього гарні манери. Він вживає фрази на зразок «я розумію», «я бачу, в чому тут проблема», «я візьму це до уваги», - сказав Брок EUobserver.

Однак німецький парламентарій не вражений відповідями Хорошковського по суті. Відповідаючи на запитання, чи не бачить він конфлікту інтересів у тому, що займає одразу кілька важливих постів, український чиновник відповів загальними фразами, що його завдання слідкувати за тим, аби серед суддів не було корупції.

«Можна бути прихильником президентської чи парламентської форми влади. Але не схоже, що він розуміє, що ставити під удар незалежність судової системи це одна з найбільших помилок, які можна зробити, будуючи нову державу», - сказав Брок. - Не схоже, що він розуміє, де закінчуються його повноваження.»

Коментуючи обід в ресторані у Будинку Лебедя, німецький депутат відзначив, що керівникам британських секретних служб MI5 та MI6 ніколи не дозволять брати участь у такого роду зустрічі: «Це показує, що він (Хорошковський) відіграє значно більшу політичну роль, ніж просто голова спецслужби. Зазвичай, керівник спецслужби - це державний службовець. Але він більше політик».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: