Хто такий Артем Ситник? Президент обрав главу Антикорупційного бюро

Хто такий Артем Ситник? Президент обрав главу Антикорупційного бюро

Директором Антикорупційного бюро став юрист, який задекларував 23,5 тис. грн за 2014 рік

Посаду директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) обійняв Артем Ситник. Президент Порошенко віддав йому перевагу перед відомим адвокатом Миколою Сірим. Про це глава держави оголосив під час урочистого представлення переможця конкурсу.

Однак призначення глави НАБУ супроводжувалося скандалом. Учора ввечері суддя Печерського суду Олеся Батрін розглянула позов іншого претендента на цю посаду, адвоката Юрія Сухова. Він вимагав визнати незаконними результати конкурсного відбору кандидатів на посаду глави НАБУ. Розглянувши позов, суддя відмовилася його задовольнити і взяти до провадження через відсутність підстав і за фактом непідсудність справи. Минулого року Юрій Сухов був колегою головного конкурента Артема Ситника, тепер вже колишнього фіналіста конкурсу Миколи Сірого. Вони удвох захищали інтереси Юлії Тимошенко у «газовій справі», а пізніше, після Майдану суддю Печерського суда Оксану Царевич. Цілком імовірно, що глава держави надав перевагу кандидатурі Ситника над Сірим через те, що останній пов'язаний із гучними справами. Іншими словами, глава держави навіть закрив очі на те, що новопризначений директор Антикорупційного бюро задекларував за минулий рік лише неймовірно малу суму для успішного правника - 23,5 тис. грн., в той час як його головний конкурент – 73 тис. грн..

Переможець Артем Ситник народився у смт Компаніївка на Кіровоградщині, там же закінчив школу. Навчався у Національній юридичній академії України ім. Ярослава Мудрого. На початку 2000-х працював помічником прокурора Ленінського району міста Кіровограда, потім слідчим і старшим слідчим. У серпні 2008 року був переведений на посаду начальника слідчого відділу прокуратури Київської області, де працював до 2011 року. Звільнився за власним бажанням через «незгоду з політикою режиму Януковича, криміналізацією правоохоронних органів, згортанням боротьби з корупцією, абсолютним непрофесіоналізмом і ангажованістю режимом тодішнього прокурора Київської області Вітязя М.І.», - написав Ситник у автобіографії. До останнього часу працював керуючим партнером в об'єднанні «Юридичні гарантії» та юристом у фірмі «Компас». Між іншим, партнером в «Юридичних гарантії» є колишній перший заступник генпрокурора, прокурор Київської області до 2007 р. Юрій Гайсинський. Як відомо, донька Гайсинського Оксана є дружиною міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

У своїй анкеті Ситник упевнено вказав, що має «досвід розслідування кримінальних справ будь-якої складності, будь-яких злочинів та щодо будь-яких службових осіб». Одружений, має сина.

Крім 23,5 тис. грн., вказаних у декларації, у нього ще був у минулому році дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна 218 тис. грн. Інші члени родини Ситника заробили 113 тис. грн. Новоспечений директор НАБУ також задекларував квартиру 82 кв м., його родині належить земельна ділянка площею 4 сотки у Криму, автомобіль Hyundai Elаntra, ціна якої на ринку становить не менше $16 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: