Юрій Сиротюк Громадсько-політичний діяч

Ось хто міг би бути найоптимальнішим Генпрокурором України

Сьогодні Президент звільнив суддю Конституційного Суду Віктора Шишкіна у зв’язку із закінченням терміну повноважень.

Сьогодні Президент звільнив суддю Конституційного Суду Віктора Шишкіна у зв’язку із закінченням терміну повноважень. Віктор Іванович був не лише найпринциповішим суддею КС в часи Януковича, він ще й оригінальний і надзвичайно глибокий знавець суті права.

Очевидно, так миттєво звільнили Віктора Івановича, щоб не з’явилася його особлива думка щодо президентського проекту конституційних змін.

Тепер в керівництва держави є вибір. Або країна отримає публічного спікера-правника, що надзвичайно глибоко, справедливо і юридично бездоганно коментуватиме події в державі, або керівництво країни використає потенціал шестидесятитрьохрічного юриста.

Гадаю Віктор Іванович міг би бути найкращою кандидатурою на посаду Генпрокурора. Його принциповість і відданість примату права не викликає ні у кого сумнівів. І це був би хороший сигнал, для тих патріотичних і надзвичайно фахових українців яких залишають поза бортом команди реформ. До речі, будучи «вічним революціонером» Шишкін ніколи не діє виходячи з принципу революційної доцільності. І це теж надзвичайно важлива риса в нинішніх умовах.

Віктор Шишкін до речі був першим Генпрокурором України, перелаштовував її з рейок совєцього карального інструменту на засіб захисту права, громадянина і держави. Зрештою як депутат трьох скликань, учасник резонансних парламентських ТСК Віктор Шишкін міг би прислужитися і до участі в формуванні архітектури реформ в правничій сфері. А ще Шишкін для багатьох є мірилом порядності і принциповості. Звісно незручного правника можуть просто відправити на пенсію. Але це буде ще один негативний сигнал щодо дій влади. У цьому випадку громада отримає потужного спікера і програє лише влада, а не Україна.

П.С. Мав честь бути студентом Віктора Івановича отримуючи другу вищу юридичну освіту. Скажу що з його боку ні до кого не було вибіркового правосуддя-оцінювання студентів – а це те чого так не вистачає більшості нинішніх урядовців.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: