Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Православний талібан?

Коротко передісторія подій у Катеринівці на Тернопільщині, де зняте відео за посиланням, така

Коротко передісторія подій у Катеринівці на Тернопільщині, де зняте відео за посиланням, така. Дві третини громади села вирішили, що не хочуть належати до МП, третина бажає далі бути в МП. У діалозі питання служіння в храмі вирішити прихильники МП не побажали, на переговори за участю районної влади не з'явилися. Відповідно до закону влада визначила порядок почергового користування храмом. Меншість, яка за МП, допускати більшість громади у храм відмовилася.

Коли у день свята Різдва Богородиці більшість громади, яка проти МП, згідно рішення увійшла в храм для звершення богослужіння, до церкви були підвезені типового вигляду молодики (на відео), кажуть що це - семінаристи з Почаївської лаври.

І ось ці ПРИВЕЗЕНІ молодики штурмом проривалися до храму, щоб викинути з нього більшість громади Катеринівки, спровокувавши бійку і силове протистояння...

Як хто призабув, то рух ісламських фундаменталістів «Талібан» був започаткований якраз серед учнів релігійних навчальних закладів Афганістану і Пакістану.

П.С.

Різні прокремлівські ес-пе-жисти, зрозуміло, тиражуть інтерв'ю не кадри з «талібаном», а, скажімо, «побитої парафіянки». Ось який коментар про це написала у о. Ярослав Минеев рідна дочка тої жінки:

«Боляче і страшно. На відео - моя мама. Вона ніколи такою не була - фанаткою православної віри. В моєму дитинстві, коли я ще жила в тому страшному (сьогодні) селі ми не ходили в церкву, мене і сестер ніхто не вчив молитися. ми не тримали піст, а на Паску просто пекли паски і фарбували крашанки. Тато був член партії, в церкву не мав права ходити. Що сталося зараз? Коли почався той страшний конфлікт я чула: «А я хочу ходити в свою церкву! До свого батюшки! Домовлятися ми не будемо! Вони хочуть - хай будують собі церкву, а то наша!» Що було тих кілька днів - я знаю. Ви брешете - не було побитих вікон, не було газу, не було втрати свідомості! Правий сектор був - він прийшов за охоронцем тої церкви якого наняв православний піп. Охоронець жив в сусідній хаті вже кілька місяців, мамі помогав, дрова рубав, садок почистив. І вчасно кликав на підмогу тітушок-паломників, коли потрібно було. Люди, яких там штовхають - чужі, це не катеринівські, і не з сусідніх сіл. Іх возять з Почаєва, найнятими автобусами. А коли все почалося - охоронець сховався в неї в хаті (як і пише Ярослав Мінєєв). Немолоду жінку просто використовують - піп православний МП і ви, тварі-журналісти! Скажіть, за стільки часу ви нікого більше із вірних православній вірі знайти в селі не можете? Я скажу, куди піти - спитайтеся в селі - Людмилу Панфілівну Козицьку та її дочку Інну іванівну, Галю Стахову, Зайця Василя. Візміть в них інтерв'ю. Вони теж за «свою» вірну церкву. Відчепіться від бідної жінки! Інтерв'ю яке ви бачите, мама дає в Почаєві , а не в себе в хаті! Журналюги продажні, ви в рівній мірі з попами, що не можуть поділити ту нещасну церкву, винні в тій ненависті, що залила село! Я попросила вчора маму не іти до церкви, коли там бійка, не давати інтерв'ю. Я сказала, що я знаю правду, і напишу в Інтернеті ту правду. У відповідь я почула прокльони і слова «В тебе більше немає матері, а в мене дочки!» Журналісти православні, попи православні - це теж на вашій совісті! І те, що Бога в тій церкві немає - теж ваша робота!»

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: