Чому Україна має святкувати Різдво 25 грудня

Наближається Різдво. 25 грудня християнський світ святкує Різдво. Але не Украіна

Наближається Різдво. 25 грудня християнський світ святкує Різдво. Але не Украіна. Навіть після агресії з боку Росіі, Украіна продовжує дотримуватися російського дискурсу у культурі(а свята-невід'ємна частина культури). Ви скажете, так то католицькі і протестантські краіни святкують Різдво 25 грудня, а православні-7 січня, в Украіні більшість населення дотримується православних традицій, тож все логічно? І будете не праві. Насправді, більшість православних Церков відзначають Різдво саме 25 грудня. Православна Церква в Греціі. Православна ж ? Відзначає саме 25 грудня. В Болгаріі Церква Православна? Еге ж. Відзначає 25 грудня. В Румунії-25 грудня.

То чи не варто Украіні у питанні спільних свят між Європою і Росією , обрати Європу, а не Росію?

Щоби не було спротиву від консервативної частини населення(а погляди , особливо у конфесійній сфері) швидко не міняються, на першому етапі, на кілька років, наприклад, влаштувати два офіційних вихідних-і 25 грудня, і 7 січня, як Вам така ідея?

Наша команда зважилася розпочати дискусію на цю тему, тож завтра, у вівторок о 19.00 у прямому ефірі «Останньоі Барикади» поговоримо разом з нашими експертами про це. Зважимо і За, і Проти.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: