Резолюція Європарламенту щодо політичних репресій в Україні. Документ

Резолюція Європарламенту щодо політичних репресій в Україні. Документ

Сьогодні Європейський парламент ухвалить одну з найжорсткіший резолюцій щодо України

На сайті Європарламенту опубліковано узгоджений проект резолюції щодо України: «Кримінальні справи проти Юлії Тимошенко та інших членів колишнього уряду».

Документ мають ухвалити сьогодні о 15.00 за київським часом після парламентських дебатів щодо дотримання прав людини в Мадагаскарі, на Гуантанамо та в Україні. Погодьтесь, компанія не з найкращих. Більшість експертів вже зараз впевненні, що схвалять саме цю редакцію документу, адже ще вчора її узгодили найвпливовіші політичні партії Європейського парламенту, які разом мають майже 80% голосів. Спочатку свої проекти подали аж 5 фракцій Європарламенту, а соціалісти та соціал-демократи, які активно співпрацюють з Партією регіонів, взагалі пропонували закликати Юлію Тимошенко «краще співпрацювати з слідством».

Після переговорів навіть європейські ліві пішли на компроміс, і в результаті маємо одну з найжорсткіших резолюцій Європарламенту щодо України, де містяться заклики припинити вибіркове кримінальне переслідування, дозволити Тимошенко займатися політичною діяльністю, звільнити за-за грат Юрія Луценко, а також констатується масове порушення Європейської конвенції з прав людини під час кримінального переслідування опозиції. Європейські парламентарі навіть поставили можливе підписання Угоди про Асоціацію з ЄС в залежність від ситуації з кримінальним переслідуванням опозиції в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: