Євген Суслов: Хочуть закрити тата, щоб торгуватися зі мною за вихід з «Батьківщини»

Євген Суслов: Хочуть закрити тата, щоб торгуватися зі мною за вихід з «Батьківщини»

Бютівцеь про те, за що його батьків блокувала міліція

Сьогодні одним з головних героїв новин став молодий нардеп з фракції «БЮТ-Батьківщина» Євген Суслов. Його громадську приймальню в Сквирі на Київщині блокувала міліція, а в будинок батьків увірвались бійці спецпідрозділу, виламавши двері.

Євген Суслов вже давно заявляв, що влада на нього чинить тиск, і через переслідування батька – відомого підприємця, намагаються «змінити його політичну орієнтацію». Можливо, сьогоднішні події – це правомірні дії міліції у розслідуванні кримінальної справи, хоча на фоні вироку щодо Тимошенко політична версія виглядає більш ніж правдоподібною. Про деталі справи проти батьків депутата та подробиці сьогоднішнього силового протистояння в бліц-інтерв’ю «Главкому» розповів сам Євген Суслов – народний депутат та голова бютівської молодіжки.

Євгене Івановичу, розкажіть, що сьогодні відбувалося в будинку ваших батьків, чому його захопили бійці спецпідрозділу міліції?

Це повний бєспрєдєл. Більше ста чоловік спецпідрозділу брали участь в операції. Спочатку підкинули якісь документи в моїй громадській приймальні в Сквирі, зайняли офіс і з 8 ранку тримали людей, не допускали навіть швидку допомогу. Людині було погано, її вже шпиталізовано.

Я займався тим, що намагався дістатися до своєї мами. Її закрили в приміщенні її ж будинку. Там влаштували погром, зірвали двері, тримали в приміщенні. П'ятнадцять чоловік в масках було в середині, мене не пускали, і я не уявляв, що з нею таке сталося. Навіть мене, з депутатським посвідченням, не допускали подивитися, що відбувається з мамою. В таких умовах взагалі неможливо щось прогнозувати чи коментувати.

Представники міліції заявляли, що це все пов’язано зі справою якогось фермера. Про що йде мова?

Історія надумана, і це видно навіть неозброєним оком. Як казав слідчий, аргументація в справі така: мовляв, громадянин подав заяву про підроблений підпис. Ніби хтось замість нього давав звіти в податкову. На думку громадянина, у справі може бути замішаний мій тато – Суслов Іван Миколайович. На підставі цього почали здійснювати обшуки. Але це ж повна нісенітниця.

Тобто, вашого батька звинувачують у підробці підпису?

Так, в документах, поданих в податкову. Ніби сфабрикований підпис, і до цього причетний тато. На цьому «створили» кримінальну справу. Насправді, на цьому фермері в оренді значаться 20 гектарів землі. Тобто, вся ця історія нібито через оренду 20 гектарів землі. Це настільки потужна і серйозна справа, що треба 100 бійців спецназу приганяти? Через це з самого ранку блокують усе: починаючи від моєї громадської приймальні, закінчуючи будинком батьків в селі в селі Буки.

Яку посаду займає ваш батько?

Він директор агропромислової корпорації «Сквира». Я розумію, що вся ця справа сфальшована.

Ви вже давно казали, що на вас тиснуть, коли почалась ця історія?

А це вже нова справа, це не та, про яку йшла мова раніше. Про неї я дізнався тільки сьогодні, коли виконавці зайшли додому з постановою. Але ще півроку тому почалися різні перевірки й наїзди податкової та УБОЗ на всі підприємства родини. Вже не раз приїжджали з перевірками та вилученням документів. Я розумію, що я в опозиції, а влада зараз не та, яка діє за законом. Але переходити межу й до батьків заходити в будинок, знущатися з матері – це треба бути повним покидьком.

Як вас, народного депутата, могли не допускати у будинок батьків?

Я сам не можу зрозуміти, що діється в країні. Мене не допускали в будинок, обшукували громадську приймальню. Такого не може бути. Я чітко побачив, що закон не діє вже на владу.

Яка кінцева мета тиску? Що з вас вимагають, стати тушкою?

Я так розумію, що хочуть закрити тата, щоб торгуватися зі мною за вихід з «Батьківщини». Чи просто перестати проявляти політичну активність. Думаю, будуть починати переговори, коли на мене вже буде певний «важіль впливу».

Тобто, вашого батька мають скоро помістити в СІЗО?

Так.

Раніше до вас вже підходили з пропозицією зміни фракцію в парламенті?

Вже пропонували.

Як це відбувалося?

Підходили певні люди, пропонували вийти з фракції. За таких умов зникнуть проблеми з бізнесом у батьків. Сум ніяких не називали, тиснули відсутністю проблем у майбутньому. Але навіть попри можливий арешт батька з «Батьківщини» виходити не буду.

Фото - Кореспондент

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: