Євгенія Тимошенко стане на чолі опозиції?

Євгенія Тимошенко стане на чолі опозиції?

Українці вже звикли до того, що на чолі опозиції стоїть Тимошенко.

Українці вже звикли до того, що на чолі опозиції стоїть Тимошенко. Та оскільки старша нині у в’язниці, - прийшов час молодшої.

Вільно володіє англійською. Закінчила економіку та політологію в Англії. Засідає в надзірних радах великих підприємств поміж іншого і Дніпропетровського сталеливарного заводу. Має ресторан, салон спа і модельну агенцію в Києві, а її чоловіком є англійський рокмен. Чимало як на 31 рік. Зараз Євгенія Тимошенко може стати зіркою української політики.

Коли відбувався процес колишнього прем’єра України, її донька майже увесь час була поруч. Часто із заплетенним волоссям, яке підкреслювало її схожість до Юлії. Телебачення показувало, як зі сльозами в очах обіймала матір під час винесення вироку. Була для неї найкращим порадником. Це вона, а не адвокати, розповіла про скандальні умови утримання у в’язниці її мами. Сміливо протестувала щодо рішення президента Віктора Януковича.

Це його команда несе відповідальність за те, що Юлія Тимошенко, лідерка «Батьківщини», найбільшої опозиційної партії, у серпні минулого року потрапила до в’язниці. Була заарештована за те, що як керівник уряду в 2009 році припустилася порушень під час підписання начебто неприятливих для України газових угод з Росією. Додатково очікується розгляд нової справи проти неї щодо зловживань в енергетичній галузі України.

-- Шоу – бізнес і світ влади

Тому наприкінці року Юлію Тимошенко перевезли з київського СІТУ до харківської колонії. Має там відбути щонайменше 7 років. Євгенія може її відвідувати в колонії двічі на тиждень, відтак перебралася до Харкова. Аби бути ближче до матері. Тепер цей шляхетний вчинок нікого Україні не дивує, але ще кільканадцять місяців тому такого кроку від цієї дівчини ніхто б не очікував. І лише під час показового процесу колишнього прем’єра України всі побачили у Євгеніїї віддану і люблячу доньку. До цього знали лише те, що проводить безтурботне життя багатої і вередливої єдиної дитини. Медії, що підтримують нинішню владу, люблять підкреслювати, якою найновішою моделлю Mercedesa їздить донька колишнього прем’єра і в якому дорогому будинку здійснює гучні події.

Бульварні і сервіси пліток відслідковують її кожний крок з шести років. Стала знаменитістю, коли відкрився її роман з британським рокменом Шоном Карром, який страший від неї на 10 років. Познайомилася з ним під час відпустки в єгипетському Шарм ель-Шейху. У 2005 році Євгенія повідомила мамі, тодішній пані-прем’єр, що одружується. Шон Карр однак не виглядав ідеальним нареченим: довге волосся, татуювання. Окрім того жив на гроші з концертів у кнайпах, від виступу до виступу. Але шлюб у київській церкві і весілля з рок-концертом за ескорту байкерів - стали подією року. Група Карра «Death Valley Screamers» моментально стала найпопулярнішим рок гуртом, який збирав на концерти тисячі людей. Зять помаранчевої князівни жив як князь. Вибачались йому авантюри. У 2008 році дійшло до скандалу, бо Карр з дружиною хотів поїздити «Гарлеями» на закритому пляжі. Дорогу їм перекрив солдат внутрішніх військ. Дійшло до бійки гарячокровного англійця зі спецназом. Природньо, що винуватими в нападі на зятя керівника уряду стали… військові.

Останніми місяцями Шен Карр перстав з’являтися на публіці ( на процесі бачило його лише одного разу). З‘явилися плітки що шлюб розпався, хоча британець їх заперечує. Очевидним є лише те, що Євгенія дуже змінилася. Тепер все частіше кажуть про те, що колишня мажорка перетворюється на зірку української політики.

Євгенія Тимошенко могла б замінити матір в ролі лідерки опозиції. В українській політичній системі партіїї опираються на харизму лідерів, а не на ідеологію. Під час того, коли давня лідерка «Батьківщини» сидить за гартами, її колеги ведуть фракційну боротьбу, пам’ятаючи, що восени відбудуться парламентські вибори. – Оскільки народ звик, що на чолі опозиції стоїть Тимошенко, то й надалі має стати Тимошенко, тільки молодша – говорить Кость Бондаренко, київський політолог.

Поки що зацікавлена рішуче заперечує, що хотіла би брати участь в партійній дяльності. Але факти свідчать дещо інше. Донька пані прем’єра, яка користувалася до цього часу прізвищем чоловіка, у грудні повернулася до дівочого. У середині грудня Євгенія Тимошенко перебувала в Брюселі на засіданнях європейської комісії і фракції Європейської Народної Партії. Заявила про загрозу демократіїї в Україні і закликала до захисту матері. Ба більше, нещодавно оголосила, якщо мама її про це попросить, візьме участь в парламентських виборах.

-- «Круті хлопці» Тимошенки

Це можливо, тим більше, що сприяє їй батько. Олександр Тимошенко зареєстрував в Чехії міжнародну фундацію «Батьківщина». Її керівницею стала власне Євгенія. На думку експертів це початок надання міжнародного статусу справі Тимошенко. У Чехії Олександр попросив політичного притулку. В такий спосіб знову привернув увагу Європи до ув’язнення дружини і додав проблем Вікторові Януковичу, бо ускладнив чесько-українські стосунки ( Чехія є важливим економічним партнером України).

-Родина Тимошенків «круті хлопці», життя загартувало їх до бортьби за позицію політичних і бізнесових лідерів,- сказав Вадим Карасьов, київський політолог. Юлія Тимошенко швидко зробила кар’єру після падіння комунізму, - насамперед в енергетичному секторі, який вимагає сильних нервів, а потім в брутальних реаліях української політики.

Коли починала кар’єру на початку 90-их років мала стільки ж років - скільки зараз має Євгенія. Вийде на свободу, якщо донька приведе опозицію до перемоги. Тільки чи знайдеться в Україні місце для двох лідерок з прізвищем Тимошенок?

Підготував і переклав за матеріалом Newsweek.pl Świat Володимир Олійник

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: