Екзотика Аль-Джазіри, «агресія» хакерів та претензії «Газпрпому»

Екзотика Аль-Джазіри, «агресія» хакерів та претензії  «Газпрпому»

Під завісу першого тижня лютого польска преса у фокусі свої уваги виокремила кілька цікавих українських подій та водночас польських дотичних до нас.

Під завісу першого тижня лютого польска преса у фокусі свої уваги виокремила кілька цікавих українських подій та водночас польських дотичних до нас.

Почнемо з найнесподіванішої : «Екзотичне телебачення зніме програму про Польщу і Україну», повідомляють Wiadomosci.onet.pl

Арабський телеканал Аль-Джазіра зніме програму про підготовку Польщі та України до футбольного чемпіонату Європи. Представники каналу у четверг гостювали в Познані, де оглядали міський Стадіон, новий залізничний вокзал і майбутню фан зону.

-Познанську арену мав можливість бачити раніше по телебаченню. Але тільки ззвоні. Тепер можу побачити як вона виглядає зсередини. Подобається мені. Напевно трохи інша від тих, які бачив у Варшаві чи Гданську. Досить оригінальна – зізнався журналіст Аль-Джазіри Sport Channel Фатах Кхудірі.

Аль- Джазіра з аудиторією понад 200 иільйонів глядачів, готує програму «100 днів до Євро». Телеканал володіє ексклюзивним правом трансляції турніру майже на усі арабські країни

Репортери Аль –Джазіри, які праніше гостювали у Варшаві і Гданську, а свою подорож Польщею закінчать візитом до Вроцлава.

Тим часом «Кrytykapolityczna.pl» в матеріалі «Анонімус вже в Україні?» пише про заблокування доступу до популярного порталу EX.ua - українського відповідника Megaupload, а також про те, що протягом останніх двох днів були атаковані хакерами з групи Anonymous сайти Президента України, Кабінету міністрів, СБУ, Державної податкової Адміністрації і Партії регіонів.

Додам, що зовсім недавно хакери заблокували сайт прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска. Хоча група Anonymous так і не визнала свою причетність до цієї кібератаки. Видання звертає увагу на прагнення хакерів : « Нашою метою те, щоб показати суспільству, що влада не є такою страшною. Можна і її «завалити»».

Українська влада, - так як і польска, - пише видання виявилася беззбройною і професійно непідготовленою перед таким розвитком подій. Українські політики, які не дуже часто переймаються у засадами демократії, тепер самі опинилися на іншому боці : стали обмежені у своїх діях, їхня позиція виявилася вразливою, а «агресори» залишилися безкарними. Можливо, у ці хвилини подумають про те, чи варто у черговий раз обмежувати діяльність незалежних медій в Україні.

Поки я писав ці рядки стало відомо, що нині група хакерів з Anonymous перехопила телеконференцію експертів FBI i Scotland Yardu на тему боротьби з кіберзлочинністю, повідомило агентство Associated Press. В інтернеті розмістили 15-ти хвилинний ролик. АР пише, що це телеконференція від 17-го січня. Присвячена намірам притягнення до відповідальності членів групи Anonymous. Можна констатувати, що українська влада ще легко відбулася, бо.. ще не проводить інтернет- конференцій, а то ми б почули і побачили чимало цікавого.

У цьому контексті цікавить як прореагувала польска преса на падіння поставок природнього газу з Росії до країн Східної Європи.

Портал Cправ закордоних (PSZ.pl) пише «Україна відкидає звинувачення у відборі російського газу». Тут повідомляють, що на думку російського «Газпрому», Україна забирає частину газу «більше аніж законтрактувала, що призвело до недоборів палива в Європі». Згідно з російськими підрахунками, Київ вибирає газ в кількостях, що відповідають річному споживанню у 60 мільярдів метрів кубічних. А згідно з контрактом росіяни зобов’язаі поставляти лише 52 млрд.м.куб. голубого палива.

На що українська компанія «Нафтогаз» в офіційному повідомленні для преси, заявила, що гарантує виконання обов’язків України як країни-транспортера газу для Європи, а міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко, спростував закиди росіян, щодо надмірного забирання російського газу.

За матеріалами польської преси підготував Володимир Олійник

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: