Ірина Геращенко Народна депутатка України

Раніше Путін не запізнювався

Путін глибоко зневажає свого візаві, Янукович відповідає йому взаємною неприязню. Навіть палюче кримське сонце не в силах розтопити кригу у російсько- украінських взаєминах.

Кілька днів поспіль журналісти просять прокоментувати кримську зустріч президентів Украіни і РФ. Що тут коментувати? Жодна фото і телекамери не обманулися ритуально-паркетники посмішками двох президентів, все очевидно: Путін глибоко зневажає свого візаві, Янукович відповідає йому взаємною неприязню. Навіть палюче кримське сонце не в силах розтопити кригу у російсько- украінських взаєминах.

Навіть така "дрібниця" як костюми видають справжній стан взаємин : ще вчора формат зустрічі в Криму , навіть якщо мова йде про найофіційніший захід, дозволила б співрозмовникам менш формальний виглад, світлий одяг. . Сьогодні попри спеку вони мужню стоять під Лівадією у темних піджаках, ніяких тобі зустрічей без краваток, бо ж без краваток спілкуються партнери, що довіряють одне одному і мають приязні стосунки.

Не будемо повторюватися про протокол і запізнення високого гостя, який ці чотири години присвятив чомусь там ще і байкерам( якби, наприлад, мова йшла про нараду по ситуаціі в Кримську, то про зарізнення в Крим питань би не виникало....).

Очевидно, що це так само були демонстративні речі, які й досі важко перетравлює ВФЯ. Не говоримо вже про чудне й миле відео сімейноі вечері із родиною Медведчуків, технологічно викладене в мережу ще тоді, коли ВФЯ думав - передумував над " підсумками" візиту . Це відео мало на меті підсумувати , так би мовити, приліт високого гостя до Криму, який за кілька годин встиг і з байкерами поспілкуватися, і похресницю навістити , ну і повирішувати державні справи.

Попри всі незграбні реверанси Києва, як то проштовхування скандально - недолугого мовного закону, якісь двозначно- незрозумілі заяви президента про те, що ми придивляємося до Митного союзу і до ЄЕП, дива не сталося. Москва, яка без особливих зусиль отримала пролонгацію перебування ЧФ (а де ж обіцяний дешевий газ?), не збирається міняти мову на газ. Ій треба все і зразу, - і мова йде про економіку, а не гуманітарну сферу.

Ще один цікавий момент: я розумію, що Чечетов і Ко у відпустці, але ж вони в зоні мобільно-інтернет досяжності?): де ж іх коментарі про карколомні успіхи у двосторонніх взаєминах, прорив у відносина, надважливість зустрічі, фантастичність перемовин? Зверніть увагу - жодного коментаря від ПР. Говорити немає про що. Бо ж іх виборець так чи інакше адастся запитанням: а як там у нас држба з Росією? А от ж у нас газ дорожче за всіх в Європі (Юлю прохання же не згадувати, ПР 2,5 роки при владі, півпрезидентського терміну - позаду).

ПР обіцяло нормалізацію взаємин з РФ, але насправді на жодну устріч з Кучмою чи Ющеном і Тимошено Путін не запізнювався на кілька годин...

ФОТО: «Крым.Комментарии»

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: